fbpx

Zuil van Lely kleurt blauw tijdens speciale actie

Op vrijdag 12 mei kleuren over de hele wereld verschillende gebouwen, objecten en toeristische attracties blauw om aandacht te vragen voor de ziekte ME. Ook Lelystad sluit zich met verschillende activiteiten aan bij de actie, met als hoogtepunt het blauw verlichten van de Zuil van Lely op het Stadhuisplein.

Acties in Lelystad
Op 12 mei is de 25e Wereld ME-dag, de actiegroep #MillionsMissingHolland organiseert door het hele land VerlichtME. ME-patiënten Diana van Asselen en Angélique van Braak-van Remundt hebben zich ingezet om Lelystad hierbij te laten aansluiten. De Zuil van Lely wordt op vrijdag van zonsondergang tot zonsopgang indrukwekkend verlicht met blauwe spotlights, verzorgd door BTV Showequipment. Daarnaast is er de hele maand mei een mini-expositie met informatie en fotomateriaal over ME in Flevomeer Bibliotheek Lelystad. Ook inzetten voor deze of een van de andere acties van #MillionsMissingHolland? Vrijwilligers zijn meer dan welkom, kijk op www.millionsmissing.org voor meer informatie.

Noodzaak van de actie
ME is een ernstige invaliderende neuro-immunologische ziekte waar nog te weinig van bekend is bij veel mensen. Wereldwijd zijn er 17 miljoen mensen die door deze ziekte veel van hun leven missen. In Nederland komt dit neer op ruim 14.000 patiënten. Helaas krijgen ME patiënten nog vaak de verkeerde diagnose en worden ze ten onrechte weggezet als ‘psychisch ziek’. Speciaal voor deze vaak onzichtbare patiënten wordt er op 12 mei over de hele wereld extra aandacht gevraagd voor deze ziekte.

Het bericht Zuil van Lely kleurt blauw tijdens speciale actie verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply