fbpx

Zeehonden op de Marker Wadden is 1 april grap

Sommige oplettende lezers hadden het al snel door: er zijn geen zeehonden op de Marker Wadden. Het bericht dat de wereld in is geholpen door City Marketing Lelystad beschreef hoe er zeehonden via dezelfde weg als de vissen op de Marker Wadden beland waren.

Geslaagde grap
De foto die bij het bericht werd verstuurd is gefotoshopt waardoor het bericht nog geloofwaardiger was. Het idee van zeehonden op de Marker Wadden is echter zo gek nog niet, in het verleden zijn er namelijk wel zeehonden waargenomen in het IJsselmeer. Met de 1 april grap had City Marketing Lelystad als doel aandacht te vragen voor de Marker Wadden en de veerboot die vanaf 20 april vanuit Bataviahaven gaat varen.

Verloting
Ter promotie van de Marker Wadden verloot City Marketing Lelystad onder de leukste reacties op het eerste Facebook bericht 10 x 2 kaarten voor de veerboot naar de Marker Wadden. De veerdienst is in samenwerking met enkele rederijen tot stand gekomen en vaart op een beperkt aantal dagen. Op het haveneiland kunt u genieten van de mooie natuur door te wandelen over 12 kilometer aan wandelpaden. De wandelpaden brengt u onder andere langs een 12 meter hoge uitkijktoren die uitzicht biedt over de Marker Wadden. Op de Marker Wadden zijn wel tal van verschillende vogels waar te nemen. Wie weet is er in de toekomst wél een echte zeehond te zien.

Het bericht Zeehonden op de Marker Wadden is 1 april grap verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply