fbpx

Zaterdag ‘dag van Lelystads talent’

By 22 augustus 2016 LelySTART No Comments
Optredens hoofdpodium zaterdagmiddag

Lelystad zit vol met muziek-, dans- en zangtalenten en deze talenten mogen stralen tijdens LelySTART. De zaterdagmiddag van LelySTART staat daarom in het teken van ‘Lelystads talent’. In Agora Theater en Kubus zijn optredens te zien van vele groepen.

Het hoofdpodium wordt dit seizoen voor het eerst op zaterdag geopend met een spectaculaire slagwerkmanifestatie van de Vuilnismannen. Zij gaan zelf aan de slag en nodigen iedereen uit om een aandeel te leveren aan dit bijzondere concert. Later in de middag zijn ze nogmaals te zien in de theaterzaal van Kubus.

Daarnaast zijn er diverse optredens te zien van Lelystads talent. Zo hebben we onder andere optredens van Docentenband Kubus, Winnaar van My School’s Got Talent en slagwerkgroepen van Kubus onder leiding van Dennis Chamman.

In de Stiptezaal en de van Wijnenzaal in Agora Theater kan ’s middags genoten worden van zang en muziek van onder andere het Flevolands Symfonie Orkest, Popkoor Bea-T en de Circle of Music.

In de theaterzaal van Kubus start om 13:30 uur de familievoorstelling De Nachtwacht. Een interactieve dansvoorstelling van Kubus. De avond valt en het begint al donker te worden in het Rijksmuseum als de nachtwaker zijn laatste rondje doet en plotseling een vreemde ontdekking doet. Dit is het spookverhaal van ‘De Nachtwacht’ in het museum, die de kinderen meeneemt op een muzikale zoektocht naar zijn verloren lief.

Natuurlijk kunnen de kinderen ook weer mee doen met de speurtocht van Kubus. De kunstzinnige speurtocht toont alle gangen en lokalen van Kubus, plus de mensen die hier musiceren, theatermaken, dansen of met kunst bezig zijn….misschien doe je mee en leiden we jou naar de hoofdprijs! Voor jong & oud.

Wil je na de zaterdagmiddag genieten van nog meer amateurkunst tijdens LelySTART? Kom dan ook zondag langs. Dan staat LelySTART in het teken van Familiedag in combinatie met de Dag van de Amateurkunst. Het programma van LelySTART staat, maar we zijn nog wel hard op zoek naar vrijwilligers. Dus heb jij zin om te helpen tijdens het festival? Meld je aan als vrijwilliger.

Het bericht Zaterdag ‘dag van Lelystads talent’ verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply