fbpx

Wim Jonker ontwerpt Promotie Award 2019

De voormalige Lelystedeling Wim Jonker ontwerpt dit jaar het kunstwerk dat op 12 december aan de winnaar van de Promotie Award wordt overhandigd. “Als ik met de hond aan het wandelen ben en ik kom oud materiaal tegen, dan wil ik dit direct meenemen om er iets moois van te maken”, aldus Wim Jonker.

Scheppingsdrang leidt tot geluk
Wim Jonker is een 66-jarige kunstenaar. Hij is geboren in Den Haag en heeft een kleine twee jaar in Lelystad gewoond. Jonker is momenteel woonachtig in Thailand. “Ik ben verhuisd naar Thailand, vanwege de liefde en het land zelf. Mijn kunst is ook door dit land geïnspireerd”, vertelt de kunstenaar. Volgens Jonker is zijn besluit tot kunst maken een scheppingsdrang. Het is een gevoel waar hij aan toegeeft en dat leidt hem tot geluk. Hij wordt geïnspireerd door de kleinste dingen. “Ik ontwerp een kunstwerk, omdat dat mij gelukkig maakt. De verkoop ervan is niet mijn doel en daarom ben ik altijd weer verrast als een kunstwerk verkocht is”, zegt Jonker enthousiast.

Ontwerp Promotie Award 2019
De Promotie Award is een bijzonder kunstwerk met wat donkere tinten. Dit kunstwerk geeft een mooi beeld van de opbouw van Lelystad. “Nu ik weer even terug ben in Lelystad, merk ik dat er zoveel is opgeknapt. Overal is over nagedacht. De stad geeft mij een warm en knus gevoel”, zegt hij trots.

Uitreiking Promotie Award tijdens City Marketing Live
De Promotie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf, de organisatie of instelling die zich het afgelopen jaar het meest succesvol heeft ingezet voor de promotie van Lelystad. De Promotie Award wordt sinds 2016 ieder jaar door een andere kunstenaar gemaakt. Margreet Horselenberg, Marion Snijders en Lena Postuma gingen Wim Jonker voor.

Het kunstwerk wordt op 12 december tijdens City Marketing Live in het AGORA Theater uitgereikt. Het programma begint om 16.00 uur en wordt om 19.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Hierbij aanwezig zijn? Stuur voor 8 december een e-mail naar info@citymarketinglelystad.nl met daarin het aantal personen.

Het bericht Wim Jonker ontwerpt Promotie Award 2019 verscheen eerst op City Marketing Lelystad.