fbpx

Wethouder Sport en directeur CML openen campagne Sportiviteit & Respect

Tony Merkelbach en Wethouder van den Heuvel

Op 17 april was er een spetterende Super Sunday bij de hockeyclub MHC Lelystad. Alle senioren teams speelden thuis, voor de jeugd was een hockeyclinic én een shoot-out competitie. On top of it all was er de kick off van de campagne Sportiviteit & Respect geopend door de wethouder Sport John van den Heuvel en de directeur van City Marketing Lelystad Tony Merkelbach.

ikSPORTief
MHC Lelystad is een club die staat voor plezier, sportiviteit en respect. Steeds vaker wordt de hockeycultuur ondermijnd door commentaar en onsportief gedrag, niet alleen op het veld, maar zeker ook langs de lijn. Om het clubkarakter te bewaren heeft MHCL de gedragscode ikSPORTief opgesteld en rond deze code is een campagne ontwikkeld met tal van activiteiten, waarvan een aantal plaatsvonden op 17 april. Wethouder John van den Heuvel en directeur CML Tony Merkelbach gaven om 13.00u het startschot door de onthulling van het campagnebeeld op de hockeyclub, daarna overhandigde zij taart en t-shirts “Sportiviteit en Respect” aan het sportiefste team MD5.

Campagne Sportiviteit & Respect
De gedragsregels worden duidelijk en zichtbaar gecommuniceerd. Gastteams worden voor een wedstrijd welkom geheten en krijgen bij aanmelding de gedragsregels overhandigd.
Teams kunnen een certificaat verdienen wanneer zij laten zien dat ze aan gestelde criteria voldoen. Maandelijks wordt er aandacht geschonken aan een team dat er uit springt. Een coach de coach traject is inmiddels al gestart voor acht coaches, onder begeleiding van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Andere begeleidingsprojecten over sportiviteit en respect betreffen ouders en overige coaches-trainers. MHC Lelystad deelt haar plan en ervaringen met andere sportverenigingen in Lelystad. Zij organiseert in samenwerking met de Gemeente Lelystad en City Marketing Lelystad in september een speciale inspiratiesessie. De campagne is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad en wordt gevolgd door de KNHB.

Programma Super Sunday
Om 10.00u begon de clinic voor de jongste jeugd, die na de lunch gevolgd werd door een conditietraining en voorrondes voor de Nationale Shoot-out competitie. Er was voor de deelnemers extra spektakel op het veld met de Volvo snelheidsmeter, waarmee de slagsnelheid werd gemeten. Alle seniorenteams speelden thuis met Zero-Tolerance, dat houdt in dat een speler direct geel krijgt als hij commentaar heeft op de scheidsrechter, ook bij belediging van een tegenstander of teamgenoot.
De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld vanaf 9.00 door Veteranen L. Het 700ste lid Robin Boonstra,kreeg een shirt en een hockeystick uitgereikt. Robin mocht als “Mini van Super Sunday” het eerste doelpunt scoren bij de wedstrijd van Veteranen B. In het kader van de campagne Sportiviteit & Respect werd er door de KNHB een workshop “Ouders langs de lijn” verzorgt. Alle teams hebben de gedragscode IkSPORTief ontvangen en zijn gevraagd deze te ondertekenen.

Gedurende de dag zijn goodiebags aan teams uitgedeeld, met informatie en give aways. In de gezonde sportkantine kunnen heerlijke gezonde broodjes, fruit en andere verantwoorde producten genuttigd worden.

Het bericht Wethouder Sport en directeur CML openen campagne Sportiviteit & Respect verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply