fbpx

Wethouder Schot onthult informatiebord Werkeiland

Als onderdeel van Open Monumentendag onthulde wethouder Peter Schot van gemeente Lelystad zaterdag een van de informatieborden op het Werkeiland. Dit deed hij samen met initiatiefnemer Lia van Vliet en Cornelis Lely van het Lelystads Spektakel. Daarnaast ontving wethouder Schot het eerste boekje ‘Wandelroute Werkeiland’.


Geslaagde Open Monumentendag

Open Monumentendag Lelystad stond dit jaar in het teken van Werkeiland. Dit unieke deel van Lelystad heeft zaterdag de officiële status gemeentelijk monument gekregen. Met het plaatsen van officiële schildjes maakte wethouder Schot deze monumentenstatus kenbaar. Na deze officiële handeling kon het publiek genieten van de ‘Werkeiland-dans’ uit het Lelystads Spektakel. De organisatie spreekt van een geslaagde Open Monumentendag. Er was veel animo voor de Wandelroute met gids over het Werkeiland en de rondleiding door Gemaal Wortman, dat normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk is. Museum Batavialand was speciaal voor deze dag gratis toegankelijk.

Informatieborden en Wandelroute
Het verhaal van Werkeiland is heel bijzonder, het is immers het begin van Oostelijk Flevoland. Lelystedeling Lia van Vliet heeft zich, met ondersteuning van City Marketing Lelystad, ingezet om dit zichtbaarder te maken op locatie. Verspreid over het Werkeiland staat zeven borden, waardoor het Werkeiland ook voor toeristen beleefbaarder is. Daarnaast is er op verschillende locaties een gratis wandelroute boekje op te halen. Deze wandelroute leidt de bezoeker langs verschillende kenmerkende plekken op het Werkeiland. De boekjes zijn uitgegeven door City Marketing Lelystad met hulp van Lia van Vliet. Binnenkort zijn de boekjes ook in het Duits en Engels beschikbaar. Gemeente Lelystad, Amsterdam Marketing en Provincie Flevoland dragen bij aan het ontwikkelen en promoten van de wandelroute.

Het bericht Wethouder Schot onthult informatiebord Werkeiland verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply