fbpx

War Child komt weer naar Lelystad met ‘Jij&Ik’

Op woensdagavond 14 juni staat Lelystad volledig in het teken van kinderen. Tijdens de bijzondere tv-avond ‘Jij&Ik’ zingen kinderen samen met hun ouders of verzorgers live een bekende hit voor een groot publiek in Agora Theater. War Child-ambassadeurs Marco Borsato en Tooske Ragas presenteren de liveshow die op 14 juni om 20:30 uur bij de EO op NPO1 wordt uitgezonden.

Internetrage ‘Jij&Ik’
Veel ouder-kind-koppels proberen een plaatsje in het programma te bemachtigen door een filmpje online te plaatsen waar zij samen zingen. Uiteindelijk mogen vijf geselecteerde koppels plus degene met de meeste YouTube-views optreden tijdens de live show op 14 juni. Nieuw dit jaar is de online serie van 10 afleveringen op de website van de NPO, www.NPO.nl/jijenik, waarin de spannende weg van de deelnemers te volgen is van hun eerste inzending op internet tot aan de selectie van zes koppels voor de live show.
Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is. Nieuw dit jaar zijn de toevoeging van ‘Best Friends’ Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicolas Singer) die de koppels begeleiden op het gebied van zang, performance en dans. Marco, Tooske en de drie Best Friends selecteren samen uit alle inzendingen de vijf koppels die live gaan zingen tijdens ‘Jij&Ik’. Met ‘Jij&Ik’ wil War Child laten zien hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. Samen muziek maken en zingen verbindt. Dat doen de koppels daarom in Agora Theater op landelijke televisie voor alle kinderen en ouders in oorlog.

Buitenspeeldag
Woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Op deze dag worden er door het gehele land activiteiten georganiseerd zodat kinderen de hele dag buiten kunnen spelen. Juist op zo’n dag is het belangrijk te realiseren dat dit in andere landen niet zo vanzelfsprekend is. War Child helpt kinderen die in oorlog leven en het moeilijk hebben. Want een kind hoort niet in oorlog thuis. Om hier bij stil te staan en tegelijkertijd het buitenspelen te stimuleren organiseert City Marketing Lelystad net als de voorgaande jaren de Stoepkrijtmiddag op het Agorahof. Het feest begint om 13:00 uur en er is stoepkrijt en drinken genoeg.

Zelf een actie voor War Child?
Naast de stoepkrijtmiddag moeten er nog veel meer acties komen voor War Child en iedereen kan zelf meedoen. Van straattheater tot zelfgebakken muffins verkopen tot sponsorloop. Alles kan! Het doel is om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor een Safe Space voor oorlogskinderen, een plek waar ze samen kunnen toneelspelen, sporten en leren. En gewoon weer even kind kunnen zijn. Een veilige plek voor oorlogskinderen kost €15.000 en natuurlijk wil Lelystad dat streefbedrag halen. Meedoen? Meld je actie aan via www.warchild.nl/lelystad en laat zien dat Lelystad samen met War Child de oorlog uit een kind kan halen.

Het bericht War Child komt weer naar Lelystad met ‘Jij&Ik’ verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply