fbpx

Voorstelling Nog 100 nachtjes slapen voor de kleintjes

By 6 juli 2017 LelySTART No Comments
LelySTART_nog 100 nachtjes slapen (Medium)

Een feest van een voorstelling tijdens tiende verjaardag LelySTART.

Kinderen zijn dol op feestjes en vooral hun eigen verjaardag is speciaal. Daar is schrijfster Milja Praagman handig op ingesprongen met haar prentenboek ‘Nog 100 nachtjes slapen’. Peter van Dijk maakte hier een dijk van een kindervoorstelling rondom. Tijdens LelySTART vermaakt hij op zaterdagmiddag bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de kinderen van drie tot zeven jaar met zijn ‘Nog 100 nachtjes slapen’. Eerder werden voor het programma van LelySTART al grote namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronnie Flex & Deuxperience Band, schrijver Kluun, The Euros, Koningstheateracademie, theatergroep Het Kleine Theater en de Lelystadse Bolivar bekend gemaakt door de organisatie.

Over de voorstelling
Nog 100 nachtjes slapen gaat over Dorus, die nog honderd nachtjes moet slapen voor ze eindelijk jarig is. Dorus kan maar tot tien tellen, dus ze vindt het moeilijk wat ze zich dan wel bij honderd moet voorstellen. Dat moet wel heel erg lang zijn, helemaal als je gewoon nú, meteen, feest wilt vieren. Mama zegt dat Dorus moet wachten, maar Dorus wil niet wachten. Dus maakt ze zelf wel een feestje. Mama geeft haar een schaar en zegt dat ze maar lekker moet gaan spelen. Dorus ziet overal mooie lapjes. Het tafelkleed. De jurk aan de waslijn. Zo gaat ze – knip knip – door de hele stad, gewapend met haar schaar.

Samen een slinger knutselen
Na afloop van de voorstelling treden de kinderen in de voetsporen van Dorus en knutselen ze samen een mooie slinger om op te hangen in de bibliotheek ter ere van de tiende verjaardag van LelySTART. De voorstelling én knutselactiviteit vinden zaterdagmiddag twee keer plaats; de eerste keer om 13.00 uur en de tweede keer om 15.00 uur.

Het bericht Voorstelling Nog 100 nachtjes slapen voor de kleintjes verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply