fbpx

Verlenging samenwerking om Lelystad als riviercruisebestemming te versterken

De riviercruise sector is nog steeds groeiende en diverse ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat het aantal aanlopen van riviercruiseschepen in Lelystad is toegenomen in de afgelopen jaren. Lelystad wordt steeds aantrekkelijker vanwege de ontwikkelingen in de haven en dat draagt bij aan het versterken van het toeristisch profiel. De samenwerking tussen City Marketing Lelystad, Batavia Haven, de gemeente Lelystad en Amsterdam Cruise Port, die in 2014 is gestart, heeft haar vruchten afgeworpen. De gemeente heeft daarom samen met haar partners besloten om de samenwerking voort te zetten. Op 26 juni is daarom opnieuw een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de deelname aan Amsterdam Cruise Port te bekrachtigen. Batavia Stad Fashion Outlet is in deze overeenkomst een nieuwe partner.

De gemeente Lelystad is blij dat Batavia Stad Fashion Outlet zich als nieuwe partner aansluit. Met haar expertise op het gebied van marketing en promotie wordt de deelname van alle partners versterkt. Het doel van de samenwerking is om de groei van toerisme en recreatie in Lelystad te stimuleren door meer riviercruiseschepen in Lelystad te laten aanmeren. Daarnaast wordt bevorderd dat passagiers diverse toeristische activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden in Lelystad bezoeken en wordt Lelystad (inter)nationaal gepromoot als riviercruisebestemming. Vorige week heeft bijvoorbeeld de internationale riviercruise industrie, tijdens een zogeheten FAMtrip, zich laten verrassen over wat Lelystad te bieden heeft. Zij hebben onder andere een bezoek gebracht aan de Oostvaardersplassen, het Werkeiland en Batavialand.

Door de verlenging van de deelname wordt Lelystad onderdeel van de regionale samenwerking en draagt hiermee bij aan de diversiteit van havens en het toeristisch aanbod in de regio. Overige deelnemers zijn bijvoorbeeld Haarlem, Enkhuizen en Zaanstad. Op haar beurt profiteert Lelystad van de regionale aantrekkingskracht en het netwerk van Amsterdam Cruise Port in de riviercruisemarkt.
De toename van het aantal bezoekers betekent een stimulans voor de verdere ontwikkeling van de kust en de versterking van de overige toeristische gebieden in de stad. Het zorgt voor extra werkgelegenheid en is goed voor de Lelystadse economie.

De samenwerking draagt bij aan het behalen van de doelen op het gebied van Vrijetijdseconomie, zoals die is omschreven in het Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie Lelystad.

Het bericht Verlenging samenwerking om Lelystad als riviercruisebestemming te versterken verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply