fbpx

Veel uitverkochte acts op zaterdag!

By 16 september 2017 LelySTART No Comments

LelySTART is populair

De zaterdag van LelySTART was een overvolle dag, gevuld met optredens, voorstellingen, cabaret, voorlezen, markten, workshops, lekker eten en nog veel meer. Vooral de optredens van Ronnie Flex & Deuxperience, Waylon en Lisa Loïs Sings Adele trokken veel bezoekers. Nog voor Ronnie Flex het podium betrad, was het festivalterrein zelfs helemaal vol en werden er geen nieuwe bezoekers meer toegelaten.

Uitgelaten stemming op het hoofdterrein
Wauw, wat was het weer genieten met dit afwisselende avondprogramma! Ronnie Flex & Deuxperienceband speelden het hoofdterrein plat en bij menig liedje werd er stevig meegebruld door het publiek. Mensen uit alle windrichtingen van Nederland waren speciaal voor hem aanwezig op LelySTART. Ook voor Waylon en Lisa Loïs waren er flink wat toeschouwers op de been gekomen. En wat voor toeschouwers! Het hele veld was afgeladen met mensen en voor de hoofdingang, die later op de avond werd gesloten omdat het terrein vol was, stonden lange rijen. Hoewel het af en toe wat regende, waren de bezoekers in een opperbeste stemming. Onze eigen Lelystadse Bolivar opende het muzikale programma vanavond en ’s middags werd het hoofdpodium bevolkt door talent uit eigen stad: er waren onder andere optredens van POPdoc, de docentenband Kubus, winnaar van My School’s Got Talent, Jammed en Divertido.

Uitverkochte Underground
De Afterparty bij Underground bleek uitermate populair. Het befaamde dansfeest Thirty Dancing voor bezoekers vanaf 27 jaar was namelijk al voor aanvang helemaal uitverkocht! Met Ronnie Flex op het hoofdpodium voor de jeugd, was deze speciale party voor een iets oudere doelgroep duidelijk een schot in de roos.

Volle bak bij Open Huis Kubus
Het pand van Kubus was vandaag goed gevuld met nieuwsgierige bezoekers, die het Open Huis als goede aanleiding zagen om het gebouw eens van binnen te bekijken. Daar was dan ook genoeg te doen: er was een instrumentenmarkt met workshops, en bezoekers konden deelnemen aan een spannende speurtocht. De superprijs was een 3Doodler Pen en is gewonnen door Lucas Bruijn. Veel animo was er voor de speciale cursus grafische technieken en de nieuwe geluidstudio waar je je eigen samples en muziek kon maken.

Gezelligheid ten top bij KunstGras
Op het grasveld voor Kubus was net als andere jaren het fenomeen KunstGras te vinden. Het weer wilde niet altijd meewerken, maar dat mocht de pret niet drukken. Tussen de spatjes door krioelde het van de bezoekers die kwamen genieten van de verschillende optredens en de Kunstmarkt. Het hoogtepunt van de dag waren de diverse optredens van de dansafdeling van Kubus.

Veel te beleven bij FlevoMeer Bibliotheek
Bij FlevoMeer Bibliotheek konden de bezoekers weer boeken scoren bij de Grote Boekverkoop en dat werd dan ook naar hartenlust gedaan: in de hal van het stadhuis wemelde het van de bezoekers. ’s Middags verzorgde Peter van Dijk de fantastische kindervoorstelling ‘Nog 100 nachtjes slapen’ voor de allerkleinsten. De kinderen luisterden en keken met open mond naar de voorstelling die gebaseerd is op het gelijknamige prentenboek. Na afloop mochten de kinderen zelf in de huid kruipen van Dorus en gingen aan de slag met schaar en stofjes om zelf een slinger te knutselen. Een toepasselijk knutselproject, aangezien niet alleen LelySTART dit jaar haar tienjarige bestaan viert, maar volgende maand bestaat Bibliotheek Lelystad ook al vijftig jaar! Dat is wel een heleboel slingers waard.

Gemoedelijke sfeer bij Promesse
Op de Promesse was er ook genoeg zien en te beleven. De winkeliersvereniging hield weer een modeshow, die veel bekijks trok. Intussen werd er in het pand waar de modellen zich aan het voorbereiden waren op hun moment op de catwalk ook voorgelezen en geschminkt, aangezien de dames van de bibliotheek verjaagd waren van hun oorspronkelijke plek bij de boom op de Promesse door regenbuien. De kinderen kon dat niet deren; die kwamen met net zoveel plezier naar binnen voor een spannend verhaal of een vrolijk versierd gezicht.

Aangenaam genieten bij Agora Theater
Bij Agora Theater kon men genieten van Lelystad Zingt en Musiceert en Lelystad Danst, met onder andere het Flevolands Symfonie Orkest, Popkoor Jeans with BeaT! en de Circle of Music. De sfeer hier was fantastisch. Zo haalde Reflex verschillende kinderen uit het publiek om mee te doen op het podium, wat zeer gewaardeerd werd. ’s Avonds stond Agora Theater in het teken van cabaret met een uitverkochte editie van Comedytrain. Bezoekers konden hier de ene na de andere grap incasseren van onder andere Martijn Koning en Rayen Panday.

Op naar de laatste dag!
Na zo’n gezellige zaterdag, moet die laatste zondag ook gezellig worden! Er is dan van alles te doen voor families en liefhebbers van amateurskunst. Het is dan ook zeker de moeite waard om nog even langs te komen!

Het bericht Veel uitverkochte acts op zaterdag! verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply