fbpx

Twee dagen struinen op Kunstgras tijdens LelySTART

By 2 september 2019 LelySTART No Comments

Het festival LelySTART realiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september heerlijk vrijblijvend een fraai ingericht grasveld bij De Kubus: Kunstgras. Met twee buitenpodia en een serie marktkramen vol kunst, sieraden en nog veel meer. Schilders gaan live aan de slag en zijn altijd bereid tot een praatje over de kunstwerken.

Dijkdichters
Poëzie is hot. Zeker als het live gepresenteerd wordt. De Dijkdichters hebben op beide dagen een eigen presentatieplek gekregen op Kunstgras waar alle uithoeken van de poëzie te beluisteren en te vinden zijn. Laat je verrassen met de daar aanwezige typemachine en de poëten uit eigen streek.

Klei mee met Michel, of liever drukwerk?
Kunstenaar Michel Bongertman en keramist Christian Wisse laten niet alleen zien wat hun vak kan betekenen als je -als leek- eraan durft te beginnen. Ook zij nodigen de bezoekers van Kunstgras uit om samen aan de slag te gaan, en dan moeten we vooral niet te klein denken….Bongertman staat bekend om zijn beelden in het Natuurpark met de jaarlijkse kunstroute aldaar.

Tenslotte grafiek, wat mag je daarvan verwachten? We zien landelijk een toenemende belangstelling voor het ambacht van de graficus: het maken van drukwerk via ets, linosnede, houtsnede of zeefdruk. Afhankelijk van het weer zijn er buiten demonstraties van graficus/docent Else van Luin. Deze zijn de opmaat voor een grafisch najaar in de Kubus: een grootse tentoonstelling van 35 grafici is aanstaande, vlak na het kunstkijkweekend van Tour of Art.

Circus acts
Ook dat kan. Zeker voor de kinderen die Kunstgras bezoeken is dit een buitenkansje. De organisatie heeft professionals gevonden die kinderen verleiden om in beweging te komen met onder andere evenwichtsballen, koorddans en jongleermaterialen. Er is zelfs een heus spijkerbed beloofd maar of dat haalbaar is voor een beginnend circusartiest…

Het bericht Twee dagen struinen op Kunstgras tijdens LelySTART verscheen eerst op LelySTART.