fbpx

Trotse Lelystadse delegatie naar Gay Pride

Overhandiging shirt © Fotostudio Wierd

Gekleed in een ‘Lelystad geeft lucht aan idealen’ T-shirt reist een Lelystadse delegatie op 6 augustus af naar de Gay Pride/Euro Pride 2016. Vertegenwoordigers van deze delegatie Wim Botter en Marcel Karst overhandigden een shirt aan wethouder Janneke Sparreboom om haar mee te laten delen in de trots.

Bijzonder jaar
Tijdens Gay Pride is het ieder jaar feest in Amsterdam maar dit jaar is het feest nog groter en langer doordat het ook Euro Pride is. Dit Europese feest is ieder jaar op een andere locatie en dit jaar dus in Amsterdam. Gedurende 2 weken wordt er met verschillende activiteiten aandacht gevraagd voor LHBT vraagstukken. Ook is dit jaar nog extra bijzonder omdat COC 70 jaar bestaat. COC is de Nederlandse belangenvereniging voor lesbiennes, homo’s biseksuelen en transgenders. Sinds dit jaar is een projectgroep bezig met een eigen COC voor Flevoland, waar de Flevolandse steden nu nog onder Amsterdam en Zwolle vallen. Alles bij elkaar extra reden voor de Lelystadse delegatie om er juist dit jaar bij te willen zijn.

Burgerinitiatief

De Lelystadse delegatie is aanwezig bij de Canal Parade op 6 augustus waar zij het feest beleven vanaf een stilliggende boot aan de kade. Het liefst hadden de initiatiefnemers meegevaren maar door de extra belangstelling dit jaar was de Lelystadse boot uitgeloot. Desalniettemin zijn de initiatiefnemers tevreden. ‘We zijn heel blij dat in dit kroonjaar Lelystad er bij is. Het is belangrijk te laten zien dat vrijheid zich niet beperkt tot Amsterdam maar in alle provincies zichtbaar is, iedereen moet zich kunnen spiegelen’, aldus Wim Botter en Marcel Karst. Dit was voor City Marketing Lelystad ook de reden om speciale shirts te maken. Met de slogan ‘Lelystad geeft lucht aan idealen’ vertegenwoordigt de delegatie de ruimte in Lelystad. De ruimte om jezelf te zijn ongeacht leeftijd, huidskleur of seksualiteit.

Fotocredits: Fotostudio Wierd

Het bericht Trotse Lelystadse delegatie naar Gay Pride verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply