fbpx

Traject Almere-Lelystad wint titel mooiste NS tracé

Mooiste tracé

Gewonnen! Het traject Almere Centrum – Lelystad Centrum is gekozen als mooiste tracé van Nederland. De treinreis met uitzicht op de Oostvaardersplassen bleek met 37% van de stemmen de overtuigende favoriet.

Competitie
De conducteurs en machinisten van NS nomineerden de treinsafari langs de Oostvaardersplassen samen met vijf andere trajecten als mooiste NS tracé. Almere Centrum – Lelystad Centrum nam het op tegen Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal, Baarn – Utrecht Overvecht, Haarlem – Hoorn, Haarlem – Zandvoort aan Zee en Sittard – Maastricht.

Verreweg favoriet
Meer dan 4000 mensen brachten hun stem uit en hiervan koos 37% voor Almere Centrum – Lelystad Centrum. Vanaf begin september staat het mooiste tracé van Nederland extra in de schijnwerpers dus hou de stations goed in de gaten. Tony Merkelbach sluit niet uit dat dit dankzij de Lelystedeling is. ‘De Lelystedeling is een trots volk. Natuurlijk is er soms een kritische noot maar als we er voor gaan, dan gaan we ook helemaal voor. Mooi dat dit zich dan nu ook loont’, aldus de directeur/bestuurder van City Marketing Lelystad.

Ontwikkelingen Oostvaardersplassen
Er zijn veel ontwikkelingen in en rondom de Oostvaardersplassen. Eerder werd al bekend dat de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer samen als Nationaal Park Nieuw Land mee gaan dingen in de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Houd voor leuke updates de Facebook pagina @NPNieuwLand in de gaten of zoek op #NPNieuwLand.

Het bericht Traject Almere-Lelystad wint titel mooiste NS tracé verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply