Voel het ontstaan van nieuw land

Werkeiland Lelystad

Wil je meer weten over het ontstaan van het oostelijk deel van Flevoland en van Lelystad? Maak dan een wandeling over Werkeiland. Een unieke wandeling waarin je wordt meegenomen op een reis door de moderne geschiedenis van Nederland. De plek waar – letterlijk – strijd is geleverd met het water. Een strijd die begon op 31 oktober 1949 met het slaan van de eerste paal in het IJsselmeer en die tot 1957 duurde, het moment dat de polder Oostelijk Flevoland officieel als drooggevallen werd verklaard. Hier is de ontwikkeling van de nieuwe stad Lelystad begonnen, waarvan de eerste woonwijk in 1967 werd opgeleverd. Een bezoek aan Werkeiland geeft een uniek inkijkje in het leven van de mensen die er woonden en werkten. Mensen die dankzij noeste arbeid, doorzettingsvermogen en pioniersgeest een prestatie van wereldformaat hebben geleverd.

meer info

Perfecte combinaties:

Met deze activiteiten ontdek je waar al dat harde werken en het gevecht tegen het water toe heeft geleid. Een levendige stad waar van alles te doen is. Wat ga jij doen?

Diner:

De Cantine

meer info

Dit restaurant is gebaseerd op de oude werkkantine uit de tijd van de inpoldering van Lelystad. Het biedt een huiselijke sfeer en de gerechten zijn niet te versmaden. In De Cantine komen het heden en verleden perfect samen.

Overnachten:

Lange Jammer

meer info

Blijf in de sferen van Werkeiland en overnacht in dit mooie hotel. Het schitterende gerenoveerde pand ademt nostalgie en ligt direct aan de haven. De gastvrije ontvangst en de comfortabele kamers maken het verblijf compleet.

Activiteit:

MS Waddenzee

meer info

Stap na de indrukwekkende wandeling aan boord van dit even indrukwekkende schip uit 1920. Het schip brengt u naar het nieuwste stuk natuur van Nederland: de Marker Wadden. In een woord: adembenemend!

Meer verrassingen