31 kilometer pure uitdaging

Mountainbiken in Lelystad

Gelegen aan Nationaal Park Nieuw Land biedt Lelystad recreatie in een Midden in de natuur en op steenworp afstand van het Markermeer ligt een van de langste en meest spectaculaire MTB-routes van Nederland.

Uitdagend en afwisselend. Schotterpaden, singletracks, klimmetjes, afdalingen, pumptracks en kombochten volgen elkaar op. En dat vraagt veel van je conditie en van je technische skills. Vergeet niet af en toe om je heen te kijken. Want de route gaat door verschillende bossen en de omgeving is oogstrelend. Wie weet kom je onderweg wel een ree of vos tegen. Als je deze route eenmaal hebt gereden, kom je gegarandeerd nog een keer terug. Dus: Go! Go! Go!

Tip: stap op bij camping Buytenplaets Suydersee. Deze camping is via een special track aangesloten op de route en na afloop kun je er jouw fiets schoonspuiten met een hogedrukreiniger, zelf even douchen en genieten van een lekkere bak koffie. Je kunt er zelfs een mountainbike huren.

meer info

Perfecte combinaties:

Smaakt 31 kilometer door het bos scheuren naar meer? Dan vind je hier een aantal suggesties waar jij en je vrienden het nog lang over zullen hebben.

Diner:

De Rede van Bataviahaven

meer info

31 kilometer uitdaging maakt hongerig. Een mooie dag afsluiten, doe je met een lekkere maaltijd in een sfeervol restaurant aan de haven. Wat wordt het? Fish and chips of ga jij voor de schnitzel XL?

Overnachten:

Waterlodge De Lepelaar

meer info

Op stap met vrienden? Dan is dit de perfecte plek om te overnachten. Gezellig, comfortabele kamers en uitzicht op de natuur. Je valt als een blok in slaap. Gegarandeerd.

Activiteiten:

Paintball – Balls and Arrows

meer info

Op een van de grootste paintball-locaties van Nederland kun je helemaal los gaan. Ga de strijd aan met jouw vrienden. Geen genade, alles voor de overwinning. Ben jij the last man standing?

Meer verrassingen