Kilometers oorverdovende stilte

Nieuwe natuurin Lelystad

Marker Wadden is niet alleen het nieuwste stuk natuur in Nederland, het is ook wereldberoemd. Zo besteedde The New York Times onlangs uitgebreid aandacht aan dit unieke gebied. En terecht, want de Marker Wadden is een belevenis voor iedere natuurliefhebber. De stilte is oorverdovend en het weidse uitzicht is ronduit indrukwekkend. Na een korte boottocht waan je je direct in een nieuwe wereld. En dat gevoel blijft het hele verblijf. Je kunt het eiland ontdekken via de 12 kilometer aan wandelpaden. Vanuit de vele uitkijkpunten kun je genieten van de uitzichten en je kunt er eindeloos vogels spotten, want op de Marker Wadden leven ruim 100 verschillende vogels, zoals de kwikstaart, de bonte strandloper en de dwergstern. Maar naast vogels is de Marker Wadden ook een paradijs voor vissen, planten en insecten. Tip: breng een bezoek aan het strandpaviljoen, waar je met een even lekker bij kunt komen.

meer info

Perfecte combinaties:

Naast weidse uitzichten heeft Lelystad nog veel meer te bieden. Je kunt er lekker lunchen en heerlijk fietsen. Met deze tips maak je het uitje compleet.

Diner:

Restaurant Applaus

meer info

Bijkomen van een heerlijke dag in de natuur, doe je in dit sfeervolle restaurant. Onder het genot van een met zorg bereide maaltijd, kun je samen gezellig naar de indrukwekkende natuurfoto’s kijken. Laat je verrassen door topkok Martijn van Wegen.

Overnachten:

Lelymare Logies

meer info

Blijf nog even in natuurlijke sferen en logeer op deze unieke plek. Het ligt midden in een biologisch landbouwgebied. Je verblijft in een van de stoere gebouwen in Scandinavische stijl. Geniet van de rust en ruimte.

Activiteit:

Fietsen en wandelen in Lelystad

meer info

Ontdek de schitterende omgeving van Lelystad op de fiets. Of maak een lekkere, stevige wandeling. Wandel- en fietspaden te over. En dankzij het slimme knooppuntensysteem kun je zelf de ideale fietsroute samenstellen.

Meer verrassingen