Altijd schone wind

Kitesurfen in Lelystad

Kitesurfers opgelet: het nieuwste kitesurfstrand van Nederland in Lelystad is sinds kort officieel geopend. In het najaar wordt op deze plek het NK Kitesurfen gehouden en dat is niet voor niets.

Door de ligging is dit strand een perfecte plek om het water op de gaan en je kunsten te vertonen. Want de wind die hier waait, heeft geen last van obstakels en is dus altijd schoon. Ook voor niet-kitesurfers is deze plek meer dan de moeite waard, want vanaf het strand heb je perfect zicht op alle spectaculaire stunts. En daarnaast kun je een selfie maken met het iconische beeld ‘Exposure’. Een kunstwerk van maar liefst zesentwintig meter hoog, dat 60.000 kilo weegt en is opgebouwd uit 18.000 delen thermisch verzinkt staal. In de volksmond wordt het ‘de hurkende man’ genoemd.

meer info

Perfecte combinaties:

Naast het nieuwste kitesurfstrand van Nederland, heeft Lelystad nog veel meer te bieden. Hier een aantal tips.

Diner:

Aan ut water

meer info

Eerst stunts vertonen óp het water en daarna eten bij Aan ut water. En dat is lekker eten in een sfeervolle omgeving, met op de achtergrond het getik van de masten. De ‘bemanning’ zorgt dat het je aan niets ontbreekt.

Overnachten:

Camping ’t Oppertje

meer info

Deze camping ligt niet alleen midden in de natuur, het ademt ook vrijheid. Een plek waar vrijbuiters zich thuis voelen. Rustig en dicht in de buurt van het water en dat betekent: extra lekker wakker worden.

Activiteiten:

Bowlen

meer info

Wat gaat het worden? Een gezellig, ontspannen potje of kun je het niet laten om alles op alles te zetten om te winnen? Hoe dan ook, bij deze bowlingbaan heb je een leuke avond. Strike!s er zit altijd iets bij van jouw smaak.

Meer verrassingen