Eeuwen terug in de tijd

Geschiedenis in Lelystad

Batavialand gaat om ontdekken, om durven en om doen. Een bezoek aan Batavialand is een ontdekkingstocht voor het hele gezin. Laat je meenemen naar de wereld van historische scheepsbouw, ambachten en de 17de eeuw. Zo kun je aan boord stappen van een indrukwekkende replica van een van de beroemdste Nederlandse schepen, het VOC-schip Batavia. Maar je kunt ook allerlei oud-Hollandse spelletjes doen en iedere maand worden er zelfs kanonskogels afgeschoten. Maar Batavialand gaat ook over het leven op de grens van land en water. Het laat zien wat onze strijd met water heeft betekend voor ons land. Zo leren kinderen spelenderwijs alles over watermanagement en kunnen ze hun kennis over water testen. In de zomer worden er speciale themaweekenden georganiseerd, met aansprekende thema’s als water, handel, tuigage en schepen.

meer info

Perfecte combinaties:

Heb je genoten van een reis door het verleden van ons land? Dan zijn dit activiteiten waar je vast net zo blij van wordt.

Diner:

Restaurant De Cantine

meer info

Op loopafstand van Batavialand ligt De Cantine. Dit gezellige restaurant is geΓ―nspireerd op de werknemerskantine uit de tijd van de inpoldering van Lelystad. Hier kun je lekker eten in een huiselijke sfeer. Genieten voor ouders en voor de kinderen.

Overnacht idee:

Waterchalets Flevo Marina

meer info

Hier slaap je niet aan het water, maar op het water. Letterlijk, want deze unieke chalets drijven in de haven. Geniet op het terras van de zon en het uitzicht over het water. Laat je in slaap wiegen door het kabbelende water.

Activiteit:

Elfendeurtjesroute

meer info

Geloof het of niet, maar in de Oostvaardersplassen leven elfjes. Je ziet misschien niet de elfjes zelf, maar wel de deurtjes van hun huisjes. Bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen ligt een toverstaf voor jou klaar die jij mee op pad neemt. Het avontuur kan beginnen!

Meer verrassingen