fbpx

Terugkijken op een geslaagd Lelystad geeft licht

kerst-met-de-zandtovenaar-c-jasper-pluim

De vierde editie van Lelystad geeft licht is vrijdagavond succesvol afgesloten. Veel activiteiten, op veel locaties, met veel bezoekers. Veel blauwe kerstmutsen met blauwe lampjes gezien? Tijdens verschillende activiteiten van Lelystad geeft licht zijn in totaal 15.000 kerstmutsen uitgedeeld!

Volop activiteiten in het Stadshart
De headliner van Lelystad geeft licht 2016 vond plaats in het Stadshart: ruim 10.000 mensen kwamen op 15 december naar het Agorahof voor Kerst met de Zandtovenaar. Ook tijdens de rest van Lelystad geeft licht was het lekker druk in het Stadshart. Verschillende extra koopmomenten en een kerstbraderie werden afgewisseld met veel kunst en cultuur. Zo had ARTIFEST dit jaar haar eerste wintereditie en hadden ook Agora Theater en Underground drukbezochte optredens onder de paraplu van Lelystad geeft licht. Voor het eerst deden ook de kerken mee aan Lelystad geeft licht, met bijvoorbeeld een pop-up kerststal in het Stadshart. En nog een nieuwkomer in het activiteitenoverzicht: de Rotary Santa Run. Zo’n 300 kerstmannen en –vrouwen liepen zondagmiddag 18 december ruim 3 kilometer voor het goede doel.

Ook de rest van Lelystad erg druk
Natuurlijk is Lelystad geeft licht meer dan alleen de activiteiten in het Stadshart. Ook daarbuiten vonden volop activiteiten in het kader van Lelystad geeft licht plaats. Zoals de Lichtjeswandeling bij de Oostvaardersplassen; korenoptredens tijdens de koopzondag bij Palazzo; en de speciale Winter Sale bij Batavia Stad Fashion. De kerstmarkt in Natuurpark Lelystad was ook dit jaar weer drukbezocht met ruim 8.000 bezoekers.

Tweede editie Lichtjesparade

Met 250 deelnemers was de tweede editie van de Lichtjesparade een groot succes, een mooie traditie die volgend jaar weer wordt doorgezet. En het wordt steeds groter! Zo waren er dit jaar ook kleine versierde voertuigen in de parade en was er bijvoorbeeld voorafgaand een Kerst Kinderdisco met kleurplaatwedstrijd. Met de Kerstbraderie in het Stadshart als decor was de Lichtjesparade samen met een aantal andere activiteiten een mooie afsluiter van deze editie van Lelystad geeft Licht.

Nu al heimwee?
Gelukkig hebben we de foto’s nog! Houd www.lelystadgeeftlicht.nl/foto in de gaten voor leuke foto’s van de evenementen. Daarnaast wordt Kerst met de Zandtovenaar uitgezonden op NPO Zapp op zaterdag 24 december om 15:30 uur en op zondag 25 december om 12:25 uur. Omroep Flevoland zendt het evenement maandag 26 december om 18:00 uur uit.

Sponsoren

Veel activiteiten hadden niet plaats kunnen vinden zonder het harde werken van de aangesloten organisaties, vrijwilligers en ook zeker de bijdrage van sponsoren. City Marketing Lelystad wil hierbij AH Voorhof, Hanzewerk en FlevoPost bedanken voor hun ondersteuning van de headliner van Lelystad geeft licht 2016: Kerst met de Zandtovenaar. Extra waardering en dank gaat ook uit naar de mensen van Werkbedrijf Lelystad, die hebben geholpen de kerstmutsen gereed te maken. Op naar Lelystad geeft licht 2017!

Het bericht Terugkijken op een geslaagd Lelystad geeft licht verscheen eerst op City Marketing Lelystad.