fbpx

Succesvol Provada met onder andere Stadshart als sleutelgebied

Vorige week stond Lelystad op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI. Net als voorgaande jaren profileerde Lelystad zich met de partners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De ontwikkelingen rondom sleutelgebied Stadshart stond deze editie hoog op de agenda maar ook voor Wonen, Leisure en Logistiek was traditiegetrouw veel aandacht.

Samenwerking
Lelystad is onderdeel van de MRA. Samen met de partners wordt er gewerkt vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren. Dit kwam ook dit jaar weer goed tot uiting op vastgoedbeurs Provada, een belangrijke vastgoedbeurs die zich uitermate leent voor netwerken met belangrijke partijen als ontwikkelaars en bestuurders.

MRA sleutelgebieden
Er gebeurt veel in de MRA. Steden ontwikkelen zich snel en de handen worden steeds meer ineengeslagen om samen te komen tot een sterke regio. Begin dit jaar werden er vanuit de MRA acht sleutelgebieden vastgesteld. “Bij de selectie van sleutelgebieden is gekeken naar het belang van woningbouwplannen op regionale en nationale schaal en naar de impact van de projecten op de omgeving. De sleutelgebieden zijn de belangrijkste gebieden uit de regio waar vanuit het ‘beleid’ de meeste focus op ligt. Lelystad is met Stadshart en het Lelycentre vastgesteld als een van de sleutelgebieden. De stationsomgeving en de doorontwikkeling van het Stadhart, past samen met het Lelycentre waar kantoorruimte verdwijnt en woningen worden toegevoegd, perfect in de plannen en groeipotentie van de stad en de regio. Het profileren van je stad als onderdeel van de MRA en de uitleg waarom we samen één regio vormen is ieder jaar een belangrijke opgave voor de beurs”, aldus Janneke Sparreboom, wethouder Economische Zaken Lelystad

Vol programma
Er was veel aanloop naar de stand, vooral op woensdag was de stand drukbezocht. Naast activiteiten op de stand organiseerde de Metropoolregio Amsterdam verschillende presentaties en discussies in de zalen van de beurs. Naast profileren en netwerken met bijvoorbeeld potentiële ontwikkelaars en investeerders is kennisuitwisseling dan ook een belangrijk doel van de beursdeelname. Iedere dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij veel lokale producten werden geserveerd.

Het bericht Succesvol Provada met onder andere Stadshart als sleutelgebied verscheen eerst op City Marketing Lelystad.