Stadspromotie

Citymarketing doe je met elkaar, dat kan één organisatie niet alleen. Help je mee met de promotie van de stad? Download hier gratis en rechtenvrij al je benodigde materialen. Mis je iets? Neem gerust contact op met City Marketing Lelystad via info@citymarketinglelystad.nl of 0320-262404.

Lelystad geeft lucht

Lelystad is een stad van ruimte. Ruimte om te leven en om te groeien. Om te onthaasten. Ruimte om te wonen en te werken. Om te genieten van de natuur die in ieder aspect van de stad terug komt. Omdat de ruimte en lucht in de hele stad voelbaar is, mag iedereen in de stad ook Lelystad geeft lucht uitdragen.

logo_lelystadgeeftlucht_CMYK

logo_lelystadgeeftlucht_BLACK

logo_lelystadgeeftlucht_WIT

Als iedereen het Lelystad geeft lucht-logo gebruikt wordt uiteindelijk iedereen er ook sterker van. Uiteraard zijn er wel een paar regels zodat we er met z’n allen voor zorgen dat het een sterk merk blijft die niet wordt afgezwakt.

  • Het logo mag niet verbasterd worden, geen variaties of toevoegingen tekst.
  • Gebruik het logo niet zonder het beeldmerk.
  • Verander de kleuren van het logo niet.
  • Gebruik het full colour logo op een witte achtergrond, zwart op licht gekleurde achtergronden en wit op donker gekleurde achtergronden.
  • Bekijk ook onze Brand Guidelines en neem bij vragen gerust contact op met City Marketing Lelystad.

Onze campagnebeelden

In Lelystad gaat het allemaal net een beetje anders. Onze bedrijfsruimtes zijn groener, omdat uitgestrekte natuurgebieden ons omsluiten. Onze rijtjeshuizen zijn verrassender, omdat er ruimte is voor eigenzinnige architectuur. We golfen in de achtertuin en varen een rondje met een zeilklipper. Het is allemaal net een beetje anders, omdat je het zelf nog in kunt vullen. Kijk op www.lelystadgeeftlucht.nl en ontdek het zelf.

 

(!) Als iedereen de campagnebeelden gebruikt wordt uiteindelijk iedereen er ook sterker van. Uiteraard zijn er wel een paar regels zodat we er met z’n allen voor zorgen dat het een sterk merk blijft die niet wordt afgezwakt.

  • Het campagnebeeld mag niet verbasterd worden, geen variaties of toevoegingen tekst.
  • Gebruik het campagnebeeld niet zonder het logo/ tekst lelystad geeft lucht.
  • Verander de kleuren of uitsnede niet.
  • Bekijk ook onze Brand Guidelines en neem bij vragen gerust contact op met City Marketing Lelystad.

Campagnefilmpjes

In Lelystad zit je midden in de natuur. Of je nou gaat golfen, ontbijten of naar school gaat: de natuur is overal, het zit in het DNA van de stad.

Vrijheid als op de prairie?
In Lelystad ontdek je de vrijheid van de buitenlucht. Van serieuze sportactiviteiten tot recreatief genieten. Lelystad is bijvoorbeeld onder ruiters een geliefde locatie vanwege het prachtige buitengebied met de beste ruiterpaden.

Het water als je speelveld?
In Lelystad is er ruimte voor elke watersporter. Van serieuze zeilers tot gezellig waterfietsers. Aan de ene kant de recreatieplas en aan de andere kant het open water; niet voor niets is Lelystad ook een geliefde locatie voor professionele zeilwedstrijden. En vanuit Lelystad vaar je zo het Markermeer op.

Wonen aan de golfbaan?
In Lelystad woon je in het groen met volop recreatiemogelijkheden. Van een prachtige natuurwandeling tot uitgebreid shoppen. Van een ontspannen zeiltocht tot actief op de golfbaan. En dat alles in een stedelijke omgeving maar toch midden in de natuur.

Kamperen in je achtertuin?
In Lelystad woon je ruim en betaalbaar midden in de natuur. Woondromen worden werkelijkheid, van wonen in het bos tot midden in de duinen. En aan variatie in woonstijlen geen gebrek, Lelystad kent tal van nieuwbouwprojecten en kavels.

Crossbaan naast de deur?
In Lelystad vind je volop natuur. Van rustgevende parkjes tot ruige bossen, met alles daartussenin. Lelystad is de ideale plek voor een wandeling of fietstocht door het groen. Verspreid over de stad zijn er zoveel prachtige bossen dat je na een dag mountainbiken zo weer je achtertuin in rijdt.

Picknicken in de wildernis?
In Lelystad word je omgeven door natuur en heb je de Oostvaardersplassen als achtertuin. Geniet van dit unieke natuurgebied met alle flora en fauna en houd de ogen goed open, de wildernis komt verrassend dichtbij!

De stad als je speeltuin?
Met het bos in je achtertuin kun je in Lelystad overal rennen, springen en spelen. Er zijn regelmatig excursies, activiteiten en evenementen in de verschillende natuurgebieden. Natuurlijk is het ook heel spannend om het zelf te ontdekken.

Ontdek wat Lelystad te bieden heeft!
Lelystad heeft een ruim vrijetijdsaanbod. Van uitgebreid shoppen tot zelf de geschiedenis ontdekken, er is voor ieder wat wils. In onderstaand filmpje nemen we mee in een reis door Lelystad.

Foto’s en teksten
In Lelystad zijn we dol op fotograferen. Of het gaat om toerisme, woningen, bedrijven, evenementen of de geschiedenis: de stad blinkt uit in prachtige plaatjes.

Toerisme
Gelegen aan Nationaal Park Nieuw Land biedt Lelystad recreatie in een unieke omgeving. Van mountainbiken tot kanoën en van wandelen tot zeilen, de vele natuurgebieden van Lelystad bieden aan alle kanten van de stad de mogelijkheid om de natuur écht te beleven. Geniet ook van de stedelijke voorzieningen, omringd door het groen. Shoppen, terrasjes pakken en lekker uit eten gaan was nog nooit zo leuk. Bezoek bijvoorbeeld Bataviakwartier, waar Batavia Stad Fashion Outlet jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers ontvangt. Ontdek ook de verschillende musea, waar geschiedenisverhalen vanuit verschillende hoeken tot leven komen. Meer informatie over wat er te doen is in Lelystad? Kijk op www.vvvlelystad.nl

Wonen
Wonen aan het water, dichtbij het bos of bouwen helemaal naar eigen wens en ontwerp, zelf of samen met anderen. Geen woonwens is te gek. Lelystad geeft je alle ruimte en vrijheid.
Lelystad kent een ruime en verrassende variatie in woonstijlen en woonmogelijkheden. Met het groene karakter van de stad en de onbegrensde ruimte is elke woondroom in Lelystad mogelijk. Wonen aan de golfbaan, in het groen, op of aan het water of juist midden in de stad. In Lelystad woon je ruim en betaalbaar geheel naar eigen wens. Meer informatie over wonen in Lelystad? Kijk op www.woneninlelystad.nl

Bedrijven
Lelystad biedt ruimte op de nieuwe goed ontsloten bedrijfslocaties die zijn gelegen aan de rand van de stad. En dit alles op slechts 40 minuten rijden van Amsterdam en centraal gelegen in Nederland. De uitstekende weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen en scherpe grondprijzen maakt het voor ondernemers aantrekkelijk om te investeren op deze locaties. Lelystad biedt ondernemers de ruimte om zich te ontwikkelen. Meer weten over bedrijfsvestigingen in Lelystad? Kijk op www.lelystadopportunities.com

Evenementen
Lelystad zit vol variatie en verrassingen. Het hele jaar door zijn er evenementen, activiteiten en andere niet te missen gezelligheid. Het aanbod loopt uiteen van grootschalig tot knus, van binnenshuis tot buiten en van actief tot ontspannend. Evenementen maken de stad en de variatie past perfect bij Lelystad. Van unieke historie op de Nationale Oldtimerdag naar hard meezingen met grote artiesten op LelySTART. Weten wat er allemaal in Lelystad te doen is? Kijk op www.vvvlelystad.nl

Geschiedenis
Lelystad is een van de jongste steden van Nederland, maar daardoor is de geschiedenis niet minder indrukwekkend. Misschien zelfs wel indrukwekkender: op hoeveel plekken kan je lopen waar honderd jaar geleden nog water was? Lelystad dankt haar naam aan de ingenieur die het plan bedacht om de Zuiderzee af te sluiten: Cornelis Lely. In 1950 werd Perceel P aangelegd, het Werkeiland in het midden van het IJsselmeer. Vanuit het werkeiland werd er hard gewerkt aan een bouwput die werd gegraven voor het Gemaal Wortman, een van de drie gemalen die bij de drooglegging van Oostelijk Flevoland werden gebruikt. Perceel P werd omgedoopt tot Werkeiland Lelystad-Haven en het begin van Lelystad was werkelijkheid. Het werkeiland is samen met het gemaal Wortman nog steeds een bijzondere bezienswaardigheid in Lelystad.

Kernwaarden

Ruimte

Lelystad biedt op alle gebieden fysieke en mentale ruimte. In oppervlakte is Lelystad de grootste gemeente van Nederland. Zowel het unieke nationaal park de Oostvaardersplassen als een groot deel van het Marker- en IJsselmeer behoren tot het Lelystadse grondgebied. Daarnaast biedt Lelystad vanuit haar pioniersgeest ook mentale ruimte. Lelystad staat open voor ambitieuze en innoverende plannen. Lelystad denkt in kansen en oplossingen. Het vernieuwende karakter van Lelystad is ongeëvenaard.

Gastvrijheid

Lelystad is een open stad die bewoners, bezoekers en ondernemers gastvrij verwelkomt. Dit uit zich niet alleen in de toegankelijkheid van Lelystad, maar tevens in de manier van werken en leven. Lelystad staat altijd open voor vragen, plannen en ideeën van eigen inwoners en ondernemers. Ook op bestuurlijk niveau wordt in de stad meegedacht en meegewerkt. Maar Lelystad zorgt er ook voor dat bezoekers die minder bekend zijn met Lelystad goed hun weg vinden. Gastvrijheid vind je ook terug in de toegankelijkheid van evenementen en de hechte netwerken van ondernemers en verenigingen in Lelystad.

Verrassend

Lelystad is in staat haar inwoners nog steeds te verrassen. Lelystad kent een grote verscheidenheid aan woonomgevingen, recreatiemogelijkheden en ondernemerslocaties. Bezoekers aan Lelystad zijn keer op keer verrast te zien welke mogelijkheden Lelystad te bieden heeft. Niet alleen is de fysieke ruimte van Lelystad verrassend, ook binnen alle activiteiten en ontwikkelingen die Lelystad ontplooit wordt gezocht naar verassende en innoverende mogelijkheden. Op die manier verrast Lelystad continu met nieuwe woonconcepten, unieke evenementen en fysieke en mentale ruimte voor ondernemers en inwoners.

Zelfbewust

Lelystad is een stad gestoeld op verregaande samenwerking. Vanuit die pioniersgeest herken je in Lelystad een sterke drang om gezamenlijk de stad te ontwikkelen. Deze verbinding vind je terug in de trots op de stad. Zowel inwoners als ondernemers hebben de stad zelfbewust vormgegeven. Dit zelfbewustzijn herken je in alle facetten van Lelystad. De betrokkenheid onder inwoners en ondernemers is groot, evenals de bereidheid om de schouders onder nieuwe projecten te zetten.