fbpx

Sportbedrijf Lelystad gaat 400 vogelhuisjes ophangen op sportparken

Het afgelopen jaar heeft de eikenprocessierups op verschillende Lelystadse sportparken tot overlast geleid bij de inwoners. Inmiddels komt het voorjaar langzaam weer in zicht en door de matige winter zal ook de eikenprocessierups dit jaar zijn intrede weer doen. Om de overlast in te perken, gaat Sportbedrijf Lelystad de komende tijd maar liefst 400 vogelhuisjes ophangen op en rondom de sportparken.

Bestrijding eikenprocessierups
“Door vogelhuisjes op te hangen, willen wij meer kool- en pimpelmezen naar onze mooie, groene en ruime sportparken trekken”, legt Marcel van Stralen, coördinator Cultuurtechniek, uit. “Door het plaatsen van de huisjes hopen wij een babyboom van de mezenpopulatie te creëren. Zo hebben we meer mezen op onze sportparken en helpen zij ons bij de bestrijding van de eikenprocessierups.”

Prettige sportomgeving
De brandharen van de rups veroorzaken jeuk en ademhalingsklachten bij mens en dier. Om op de sportparken prettig te kunnen blijven sporten, is het van belang om de rups te bestrijden. Door het ophangen van de vogelhuisjes gebeurt dit op een natuurlijke wijze, waardoor er op een fijne en prettige wijze gesport kan blijven worden.
Het bouwen en ophangen van de vogelhuisjes kan het Sportbedrijf niet alleen. “We hebben daarom de samenwerking in de stad gezocht. De vogelhuisjes worden gemaakt in de werkplaats van Concern voor Werk en zij gaan ook de huisjes ophangen op de bomen rondom de sportparken in onze stad”, besluit Marcel van Stralen tot slot.

Het bericht Sportbedrijf Lelystad gaat 400 vogelhuisjes ophangen op sportparken verscheen eerst op City Marketing Lelystad.