fbpx

Spetterende opening van LelySTART

By 16 september 2016 LelySTART No Comments

LelySTART is geopend met een officieel welkomstwoord van wethouder Sparreboom. De eerste middag en avond zitten er op. Met voorproefjes van cabaretiers in Aogra, een interactieve voorstelling van Mees Kees in de bibliotheek en steengoed popprogramma van Underground. De aankomende 2 dagen zal dat niet anders zijn. Lelystad wordt ondergedompeld met kunst, cultuur en muziek. Kijk voor het programma op www.lelystart.nl.

Opening
In FlevoMeer Bibliotheek ging LelySTART van start met de interactieve voorstelling ‘Mees Kees’. Ruim 300 kinderen hebben genoten van de twee voorstellingen in de bibliotheek. Om 19:30 uur was de officiële opening van LelySTART in Agora Theater door wethouder Sparreboom: ‘Een festival waar we met z’n allen gewoon heel trots op zijn. LelySTART is een festival van en voor iedereen in Lelystad. Ons festival, ons culturele festival, in ons Stadshart, dat klopt’. Ook bedankte wethouder van kunst en cultuur in haar openingswoord alle vrijwilligers van het festival. Maar, LelySTART is niet alleen kunst en cultuur maar ook lekker eten. Dit keer zijn de foodtrucks op het festivalterrein ook open tussen 17:00 uur en 19:00 uur.

Goede sfeer, goed weer
Vrijdagavond stonden er drie acts op het hoofdpodium. LAKSHMI mocht het spits afbijten met het eerste optreden op het hoofdpodium tijdens LelySTART 2016. Tegelijkertijd staat de avond bij Agora Theater in het teken van voorproefjes van het theaterprogramma. Terwijl in Agora het publiek vermaakt wordt is de sfeer bij het hoofdpodium zeer goed. Wie kent Thijs Boontjes Show- en Dans Orkest? Eigenlijk is Thijs Boontjes de nieuwe Herman Brood. De DareDevils, afsluiter van de avond, maakte er weer een waar feestje van met hun mash-up van bekende hits. De vrijdagavond van LelySTART was de perfecte opwarmer voor de zaterdag met onder andere Douwe Bob, Ali B en Diggi Dex.

Zaterdag
Morgen staat er ook weer genoeg op het programma van LelySTART. Heb je zin om een avondje te lachen? Kom dan naar Comedytrain met Sanne Wallis de Vries, Stefan Pop en Janneke de Bijl. Natuurlijk wel even gratis reserveren. Er is nog zoveel meer: speurtocht in Kubus, Kunstgras met allerlei optredens, boekenverkoop bij de bibliotheek en de super grappige voorstelling AaiPet. Eigenlijk teveel om op te noemen. In de avond zijn natuurlijk de hoogtepunten op het hoofdpodium met Diggi Dex, Douwe Bob en niet te vergeten Ali B. In de bibliotheek is tegelijkertijd een literaire lezing van Isa Hoes, kaarten zijn gratis af te halen bij de bibliotheek.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: KFC Lelystad, Apollo Hotel, Lelystad City Centre, Barendregt, BTV, Evenementen Coördinator Lelystad, FlevoPost, iClicks, LvB Bemiddeling, Memo Reclame & Stadshart Lelystad.

Het bericht Spetterende opening van LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply