fbpx

Speciale stemactie voor 18-jarigen in Lelystad

Lelystad maakt stemmen extra leuk omdat je op 15 maart op de Marker Wadden je stem kunt uitbrengen. Om jongeren in Lelystad extra te motiveren om te gaan stemmen organiseert City Marketing Lelystad een speciale actie voor 18-jarigen: met een supersnelle rib naar het stembureau Marker Wadden.

Dit jaar krijgt het meer media-aandacht dan ooit: jongeren moeten naar de stembus! Van alle leeftijdsgroepen stemmen jongeren het minst vaak, terwijl zij het langst met de consequenties leven. Dit moet dan ook anders volgens verschillende initiatiefnemers. Een van de bekendste acties is De Stembus van een groep initiatiefnemers, waaronder BNN-presentator Tim Hofman. Ook City Marketing Lelystad heeft een speciale actie voor de allerjongste stemmers.

Onze taxiservice

Meld je aan!
Ben of ken jij iemand die geboren is tussen 7 april 1998 en 15 maart 1999 en dus tijdens deze verkiezingen voor het eerst mag stemmen? Meld je dan nu aan voor deze speciale actie door een mailtje te sturen naar info@citymarketinglelystad.nl met je contactgegevens en kledingmaat (in verband met waterdichte pakken). Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! De aanmelding moet uiterlijk maandag 13 maart om 12:00 uur binnen zijn. De rib vertrekt om 10:15 uur vanuit Bataviahaven en is om 12:00 uur weer terug. De definitieve tijden worden via de mail bevestigd aan de gekozen aanmeldingen. Let op! Om mee te kunnen varen zijn geldig legitimatiebewijs en een stempas vereist.

Marker Wadden: nieuwe natuur
Nieuwe kiezers op nieuw land: het past perfect bij elkaar. Dat er nu gestemd kan worden op de Marker Wadden is heel bijzonder, omdat het gebied pas vanaf 2018 open wordt gesteld voor publiek. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de Marker Wadden: deze nieuwe eilanden worden gecreëerd met zand, klei en slib uit het Markermeer. De nieuwe eilanden brengen meer evenwicht in de natuur in het Markermeer. Natuurmonumenten legt samen met Rijkswaterstaat en Boskalis een archipel van eilanden aan, die de natuur in het Markermeer een enorme impuls gaat geven. De aanleg is begonnen in 2016 en zal duren tot 2020.

Het bericht Speciale stemactie voor 18-jarigen in Lelystad verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

One Comment

  • Manuela Schmitz schreef:

    Ik ga dit jaat voor het eerst stemmen! Heb de stemwijzer gedaan en voor de groepen die daar uit kwamen heb ik me in verdiept! Beter voorbereid zijn kan niet denk ik dan maar!