fbpx

Paradevoorstelling Er zat een klein zigeunermeisje…

By 29 juni 2017 LelySTART No Comments
Het Kleine Zigeunermeisje (Medium)

Het Kleine Theater verovert Kunstgras!

De zaterdag van LelySTART belooft dit jaar wel heel bijzonder te worden met de voorstelling Er zat een klein zigeunermeisje… van theatergroep Het Kleine Theater! Deze voorstelling komt namelijk regelrecht uit De Parade vandaan en voor de Lelystedelingen deze keer dus ook te bewonderen op Kunstgras voor Kubus. Voor iedereen die al heel lang nieuwsgierig is naar het interieur van dit fleurige gebouw, is er op de zaterdag een instrumentenmarkt en een speurtocht georganiseerd. Eerder werden voor het programma van LelySTART al grote namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronnie Flex & Deuxperience Band, schrijver Kluun, The Euros en Koningstheateracademie bekend gemaakt door de organisatie.

Er zat een klein zigeunermeisje…
Het Kleine Theater vertelt verhalen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste. Een theatervoorstelling voor het hele gezin, regelrecht vanaf De Parade en tijdens LelySTART te bewonderen op Kunstgras.. Aan het eind van de middag, bij de prijsuitreiking van de winnaars van de Speurtocht, zien we de voorstelling nogmaals, maar dan binnen in de theaterzaal.

Kunstgras
Inmiddels is het fenomeen Kunstgras tijdens LelySTART een gekende plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van de jaarlijkse kunstmarkt op de zaterdag. Bezoekers vinden hier van alles: kunstenaars, de Batavia en lekkere sapjes, pannenkoeken of Franse delicatessen. Het podium herbergt grappige, korte impressies van de Kubusmusicals, de popavonden en de meest recente choreografieën, en de groep keramisten heeft zich dit jaar verzameld rond het fenomeen RAKU stoken. Met twee gloednieuwe ovens laten ze de bezoekers zien tot welke spectaculaire resultaten deze vorm van glazuur stoken kan leiden. Kunstgras belooft ook tijdens deze tiende editie van LelySTART weer een wervelende ervaring te worden!

Instrumentenmarkt en speurtocht
Tijdens de zaterdag kunnen bezoekers van LelySTART ook een bezoek brengen aan het markante gebouw van Kubus. Onder het genot van een kopje koffie kunnen geïnteresseerden in de foyer de instrumentenmarkt bezoeken, waar docenten en musici jong en oud kennis laten maken met allerlei instrumenten. Speciaal voor de kleintjes (al zien we vaak dat moeders minstens zo fanatiek zoeken) is er een speurtocht door het gebouw, die kinderen op een speelse manier kennis laat maken met de vele kunstvormen van Kubus. Zelfs de zaal Techniek is onderdeel van de speurtocht! Voor de winnaars is er een gave superprijs en de prijsuitreiking is om 16.00 uur in de theaterzaal met daarbij de tweede ronde van Er zat een klein zigeunermeisje…

Het bericht Paradevoorstelling Er zat een klein zigeunermeisje… verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply