fbpx

Nieuwe opzet LelySTART

By 28 mei 2019 LelySTART No Comments

Carrousel, straatartiesten op de markt en aftrap in plaats van opening

LelySTART vindt dit jaar plaats in het weekend van 13, 14 & 15 september en is inmiddels een fenomeen in de stad. Hoewel veel succesfactoren behouden blijven, zijn er dit jaar ook weer een aantal spannende wijzigingen in de programmering. Zo is er een speciale voorproefjesavond van de deelnemende organisaties bij AGORA Theater onder de naam Carrousel, zijn dit jaar ook straatartiesten te bewonderen op de zaterdag, wordt er actiever samengewerkt met de weekmarkt en is er dit jaar een aftrap van het nieuwe seizoen in plaats van een opening van het festival.

Carrousel
Onder de naam Carrousel presenteren De Kubus, AGORA Theater, poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek, in samenwerking met City Marketing, voorproefjes van hun nieuwe culturele programma onder het dak van AGORA Theater. Via spectaculaire optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en bijzondere doe-activiteiten beleven bezoekers tijdens deze avond in een Parade-achtige setting het aanbod van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Niemand hoeft op deze manier te kiezen, maar kan door de centrale locatie gemakkelijk rouleren tussen de verschillende programmaonderdelen.

Ook straatartiesten op de markt
Dit jaar zal LelySTART intensiever samenwerken met de weekmarkt en daarom zal het geliefde onderdeel Lelyfestijn dit jaar niet alleen op zondag, maar ook op de zaterdag plaatsvinden. Aangezien de straatartiesten zich over het gehele festivalterrein bewegen, zorgen zij hiermee ook voor een verbindende factor. Zo is het festival nog zichtbaarder aanwezig voor bezoekers die oorspronkelijk alleen voor de markt naar het centrum kwamen.

Knallende aftrap
Dit jaar kiest de organisatie voor een knallende aftrap op de zondag in plaats van een officieel openingsmoment van het festival. De gedachte hierachter is dat niet het festival geopend wordt, maar het nieuwe culturele seizoen. Na de festiviteiten in het startweekend wordt dit nieuwe seizoen dan ook feestelijk en officieel geopend.

Foto: Het mobiele steltentheater Naranja tijdens LelySTART 2018

Het bericht Nieuwe opzet LelySTART verscheen eerst op LelySTART.