fbpx

Nationaal Park Nieuw Land genomineerd voor ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’

stem-op-nationaal-park-nieuw-land

Nationaal Park Nieuw Land is een stapje dichterbij de titel van “Mooiste Natuurgebied van Nederland”. De vakjury van de gelijknamige verkiezing maakte vandaag bekend dat het Flevolandse natuurgebied tot een van de genomineerden voor de titel behoort. Dat betekent dat vanaf vandaag het Nederlands publiek kan stemmen op Nieuw Land.

Voldaan aan criteria
De jury beoordeelde alle 20 inzendingen op criteria als haalbaarheid van de plannen en garanties voor behoud van natuurwaarden. Nationaal Park Nieuw Land kwam glansrijk door deze beoordeling.

Publieksronde
Vanaf vandaag is het Nederlands publiek aan zet. Via de website mmoistenatuurgebied.nl/npnieuwland of via sms (sms “NATUUR 07” naar 1008) kan men tot 31 oktober 13:00 stemmen op het gebied van hun keuze. Nationaal Park Nieuw Land rekent erop dat ze kan concurreren met oudere en meer bekende Nationale Parken. “Als nieuw gebied met zeer bijzondere natuur en landschappen heeft Nieuw Land het publiek veel te bieden”, aldus Michiel Rijsberman, Gedeputeerde van de Provincie Flevoland.

Winnaars
De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren ondersteund bij het realiseren van hun plannen. Daarnaast worden zij in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. De verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken.

Samenwerking tussen vier kerngebieden
Het Nationaal Park Nieuw Land is in oprichting en is een samenwerkingsverband tussen Provincie Flevoland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Flevo-Landschap, Rijkswaterstaat en de gemeenten Almere en Lelystad. Het bestaat uit vier kerngebieden: Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Markermeer en Marker Wadden.

Het bericht Nationaal Park Nieuw Land genomineerd voor ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply