fbpx

Muzikaal onthaal in Lelystad voor Lowlanders

Lowlanders die op donderdag 17 augustus via Lelystad reizen, zullen tijdens de korte wandeling van het treinstation naar de festival-bussen worden begeleid door verschillende bands. Het idee van initiatiefnemer Kees Bakker, ingediend tijdens de motiemarkt van vorig jaar, wordt in samenwerking met City Marketing Lelystad, Poppodium Underground en de gemeente Lelystad uitgevoerd. Poppodium Underground verzorgt de programmering van het evenement, dat de naam ‘Lelyroad to Lowlands Paradise’ draagt.

De wandeling van het station in Lelystad naar het terrein waar de Lowlands-bussen staan opgesteld, is vrij kort. Jaarlijks reizen duizenden Lowlanders via Lelystad naar Lowlands. Om de festivalgangers een welkom gevoel te geven en alvast in de festivalstemming te brengen, zal een viertal bands hen tijdens de korte tocht muzikaal begeleiden naar de bussen.
“Het vraagt wel wat van de bands, want ze moeten in staat zijn al lopend te spelen, maar dat noemen we een uitdaging. Daarnaast moeten de bands qua muziek en sfeer bij Lowlands passen”, zegt Bart Drost, directeur van Poppodium Underground.

Kees Bakker is tevreden dat het idee lokaal zo goed is opgepikt en op veel enthousiasme kan rekenen. “Niet alleen lokaal trouwens. 3Fm heeft het ook opgepikt en er al aandacht aan besteed. En wat mij, als fervent Lowlander, goed doet, is dat ook de festivaldirecteur van Lowlands, Eric van Eerdenburg, het een leuk idee vindt en het heeft omarmd”, aldus Kees Bakker

Fotocredits: Fotostudio Wierd

Het bericht Muzikaal onthaal in Lelystad voor Lowlanders verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply