fbpx

LichtjesParade trekt 7000 bezoekers

Het was donderdagavond 14 december een groot feest in het Stadshart. 7000 Lelystedelingen kwamen af op de indrukwekkende LichtjesParade en genoten van de lasershow, die in het teken stond van 50 jaar Lelystad.

Het Stadshart van Lelystad gaf licht. ‘We kijken terug op een fantastische afsluiting van het jubileumjaar van onze stad. Een jaar waarin door vele vrijwilligers talloze activiteiten werden georganiseerd. De LichtjesParade was de kers op de taart. Ik ben heel trots op alle vrijwilligers, in het bijzonder de vrijwilligers van de LichtjesParade. Wat hebben ze er veel tijd in gestoken en wat was het mooi!’, aldus Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad.

Vrijwilligers

De organisatie van de LichtjesParade was volledig in handen van vrijwilligers. Prachtig uitgedoste en soms aandoenlijke figuranten, dansers, muzikanten en vele mensen die achter de schermen werkten, zetten zich in om wederom een mooi evenement voor Lelystad neer te zetten. Het publiek was, ondanks het wisselvallige weer, enthousiast en de sfeer was gemoedelijk en gezellig.

Als het aan de organisatie ligt, is de LichtjesParade een jaarlijks terugkerend evenement. ‘We hebben vanaf september ontzettend hard gewerkt om dit neer te kunnen zetten. Maar als ik de reacties van het publiek zie en hoor is dat het dubbel en dwars waard geweest’, vertelt mede-organisator Denise Dobber.

Verhaal van Lelystad

‘Op de Agorahof werden Lelystedelingen rond 20.00 uur getrakteerd op een spetterende eindshow in samenwerking met het Lelystadse bedrijf Love4Lasers. Cornelis Lely, een animatiefiguur met een grijze snor en een grote hoed, vertelde het verhaal van Lelystad. ‘Een stad waar mensen vooruit kijken, aan de toekomst bouwen en dromen….’

De LichtjesParade is onderdeel van Lelystad geeft licht. Tijdens Lelystad geeft licht slaan verschillende partijen in Lelystad de handen ineen om van december een warme, gezellige en liefdevolle maand te maken met veel lichtjes. De LichtjesParade wordt mede mogelijk gemaakt door Lelykracht en VSBfonds.  VSBfonds ondersteunt onder andere projecten die ervoor zorgen dat actieve burgers zich inzetten voor elkaar en voor hun omgeving.

Meer informatie over Lelystad geeft licht en de verschillende activiteiten: www.lelystadgeeftlicht.nl

Het bericht LichtjesParade trekt 7000 bezoekers verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply