fbpx

Lena Postuma ontwerpt Promotie Award

Lena Postuma heeft het kunstwerk gemaakt, dat donderdag 6 december overhandigd wordt aan de winnaar van de Promotie Award. ‘Het bronzen beeld brengt het symbool van City Marketing Lelystad samen met mensen die hier wonen, werken en recreëren. Dit zijn de thema’s waar de organisatie zich mee bezig houdt’, vertelt de Lelystadse kunstenaar.

De Promotie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf, de organisatie of instelling die zich het afgelopen jaar het meest succesvol heeft ingezet voor de promotie van Lelystad. ‘Ik vind het een eer dat mij dit jaar is gevraagd het kunstwerk te maken. Ik hoop dat het een mooie plek in het huis of het kantoor van de winnaar krijgt.’

Mensfiguren
Lena Postuma is geboren in Drachten en verhuisde in 1985 naar Lelystad. ‘Ik zie mij zelf als autodidact en vind het leuk om nieuwe vormen en technieken te ontdekken. Ik ben een mensenmens. Mijn beelden zijn dan ook altijd mensfiguren; slanke gedetailleerde figuren, dames met ronde en bolle vormen en samengestelde figuren.’

Ze maakt beelden in gietsteen en brons. De Promotie Award is een bronzen beeld van ongeveer 22 centimeter hoog en 27 centimeter breed. Het maken van een ontwerp, een mal, het gieten en vullen van brons en de afwerking is volgens de Lelystedeling een ambacht. ‘Ik vind het leuk en iedere keer uitdagend om mijn ideeën om te zetten in beelden en ondertussen is het ook gewoon hard werken’, zegt ze enthousiast.

City Marketing Live
Lena Postuma is de derde Lelystadse kunstenaar die de Promotie Award in opdracht van City Marketing Lelystad vervaardigde. Ze volgt oud-burgemeester Margreet Horselenberg en Marion Snijders op.

Het kunstwerk wordt op donderdag 6 december tijdens City Marketing Live overhandigd. City Marketing Live vindt plaats in Theater Agora. Het programma begint om 16.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met een netwerkborrel in de foyer. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u aan door een e-mail te sturen naar info@citymarketinglelystad.nl.

Het bericht Lena Postuma ontwerpt Promotie Award verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply