fbpx

LelyStart gaat door, maar dan anders

By 11 augustus 2020 LelySTART No Comments

De traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad, LelyStart, zal in gewijzigde vorm plaatsvinden. De grote festivalavond op de tweede zaterdag in september kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar er komt wel een aangepast programma.

Traditionele opzet
Dat laat Agoradirecteur Richard Wijnveldt weten. Doorgaans staat het tweede weekend van september bol van optredens en evenementen in en rond de Agora, Kubus, Corneel en bibliotheek. Met tal van optredens over verschillende podia, een proeverij op het veld naast de Agora, straattheater in het Stadshart, een kunstplein voor Kubus en lezingen in de bibliotheek, wordt de opening van het nieuwe culturele seizoen groots gevierd. Hoogtepunt is, qua bezoekersaantallen, de avond met drie grote optredens op het veld tussen Agora, Kubus en parkeergarage Agoradek. Doorgaans komen daar meer dan tienduizend mensen op af.

Verschillende locaties
Het laat zich raden dat dat dit jaar niet door kan gaan. Maar, zo verklapt Wijnveldt, het weekend van 11 en 12 september zal niet ongemerkt aan Lelystad voorbij gaan. Onder de naam ‘LelyStart, maar dan anders’ is er een aangepaste editie van het festival.

‘Opnieuw een veelzijdig programma met muziek, theater, lezingen, maar dan verspreid over de verschillende grote en kleine culturele locaties in Lelystad. Het gezamenlijke onderdeel is een Pubquiz die fysiek én online in De Kubus, Corneel, Agora en in de bibliotheek plaats vindt.

Het bericht LelyStart gaat door, maar dan anders verscheen eerst op LelySTART.