fbpx

LelySTART druk bezocht

By 17 september 2016 LelySTART No Comments

De tweede dag van LelySTART is alweer voorbij. En wat was ontzettend geslaagde dag. De zaterdag is druk bezocht, vast door het perfect weer. Ruim 11.000 festivalbezoekers zongen luidkeels mee met ‘Slow Down’ van Douwe Bob. Terwijl in de bibliotheek ruim 100 bezoekers luisterden naar het levensverhaal van Isa Hoes. In Agora Theater ging het schatergelach los bij Comedytrain met o.a. Sanne Wallis de Vries. Dit was alleen een samenvatting van de avond…

ali%20b%20%20sluit
foto: Remco van Beurden

Vele activiteiten op en rondom het festivalterrein
Op Kunstgras waren diverse optredens op verschillende podia. Rond 14:00 uur was het grote optreden van de Vuilnismannen waar hele groep bezoekers genoot en natuurlijk mee roffelde en trommelde. De Promesse was vandaag ook druk bezocht met de modeshow en voorlezen aan de kinderen. Maar niet alleen buiten was het prima vertoeven op LelySTART, ook binnen was er genoeg te doen.

Volop genieten tijdens LelySTART
In Kubus beschilderen Kinderen een reuze stier (van karton en papier) “in opdracht van de befaamde Kubusspeurtocht” terwijl een trouwe bezoeker trots laat zien wat voor mooie foto ze gekocht heeft op het Kunstgras. In Agora Theater was het thema: Lelystad zingt en danst, ook kon je de hele middag terecht voor een persoonlijk theateradvies van Jan Gras. De bibliotheek bruist met de voorstelling van AaiPet en de literaire lezing van Isa Hoes. Alle voorstellingen in de bibliotheek waren erg in trek. Van lachende kinderen bij AaiPet tot emotioneel geraakte toehoorders bij het verhaal van Isa Hoes. Wie hier niet bij was heeft iets gemist.

Keuzes
Maar ja, bij LelySTART is het nu eenmaal keuzes maken en dat was moeilijk dit jaar. In Agora Theater stond Comedytrain. Daar kwam het publiek niet bij van de slappe lach en daarnaast had je nog keuze uit de topacts op het hoofdpodium. Het festivalterrein was volledig afgeladen voor de optredens van Diggy Dex, Douwe Bob en Ali B. Halverwege de avond was het al zo druk dat het tijdelijk niet mogelijk was om het festivalterrein op te komen. Mensen stonden op het parkeerdek naast het festivalterrein om een glimp op te vangen van het hoofdpodium. De sfeer was relaxed en iedereen heeft een geweldig avond gehad. Alles bij elkaar was het een fantastische tweede dag van LelySTART en was de zaterdagavond een daverend succes. Helaas komt aan alles een eind en zijn we alweer aangekomen op de zondag.

Zondag
Zondag is de laatste dag van LelySTART maar wel helemaal vol met allerlei leuke activiteiten. Zoals elk jaar staat het Lelyfestijn weer op LelySTART met vele straatartiesten. Ook kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken tijdens het Lekker Lelystad naast Agora Theater. In Agora Theater staat alles in het teken van films. Zo draait ‘De 100-jarige man die uit het raam klom’ en ‘Angry Birds’ maar ook is het NFFS aanwezig met films gemaakt door scholieren. In Kubus kan je terecht voor workshops en schminken. Ook FlevoMeer Bibliotheek is dit jaar weer geopend op de zondag. In de middag is iedereen welkom bij de super grappige voorstelling ‘Rode Sokken’ om 13:30 uur en 15:00 uur. Op de zondag staan ook nog genoeg andere activiteiten op het programma zoals vele optredens van onontdekte juweeltjes maar ook amateurkunst en workshops. Kijk voor het programma op www.lelystart.nl.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: KFC Lelystad, Apollo Hotel, Lelystad City Centre, Barendregt, BTV, Evenementen Coördinator Lelystad, FlevoPost, iClicks, LvB Bemiddeling, Memo Reclame & Stadshart Lelystad.

Het bericht LelySTART druk bezocht verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply