fbpx

LelySTART 2016 succesvol afgesloten

By 19 september 2016 LelySTART No Comments
ali%20b%20%20sluit

Onder een heerlijk zonnetje flaneerde ‘tout’ Lelystad deze zondag van kofferbakmarkt naar Kunstgras van Lekker Lelystad naar Flevomeer bibliotheek en van Angry Birds naar Dag van de amateurkunst. Ruim 27.000 bezoekers telt de organisatie in totaal na afloop tevreden over alle drie de dagen met als topevent natuurlijk de zaterdagavond!

Kofferbakmarkt en Lekker Lelystad
Het fenomeen “handelen vanuit je kofferbak” heeft voor de Lelystedeling absoluut een plekje verworven in het gedruis dat LelySTART oproept. Dankzij stijlvolle straattheateracts die City Marketing had ingevlogen vanuit het hele land werd de 2e handsmarkt een complete verrassingstocht met als sluitstuk heuse luchtacrobaten. Naadloos ging daar de markt over in een erg gezellige proeverij. Hartige Marokkaanse taartjes, Jamaïcaanse kip, Surinaamse, Indonesische en biologische hapjes zijn slechts een greep uit het aanbod dat in horeca Lelystad te vinden is. Amsterdamse gasten (van de steller dezes) keken hun ogen uit en smikkelden gezellig mee.

Kubus toont haar nieuwe gezicht
Met her en der de verf nog bijna nat kwam de Kubusbezoeker (6000 maar liefst op zondag) te gast in een totaal vernieuwde begane grond. Een foyer, die aantrekkelijk blijkt voor alle optredende amateurgroepen, is het resultaat van een grondige gemeentelijke opknapbeurt. De Kubus theaterzaal barstte regelmatig uit haar voegen door de energie van optredende dansers (Energetic Crew en DD Dance met name). Het voorportaal van Kubus was voor de tweede dag Kunstgras, dé kunstmarkt met kleinschalig podium die o.a. Tour of Art herbergt.

Burgemeester maakt kennis met LelySTART
Met o.a. wethouder Sparreboom als gids deed de nieuwe burgemeester Ina Adema een ronde langs de zondag activiteiten. Het bleek een luchtige manier om met de positieve krachten van Lelystad kennis te maken. Jan Gras lichtte het programma van Agora toe voor deze middag ( Het Nationale Filmfestival voor Scholieren kende daar o.a. de aftrap). Ook de Proeverij werd aangedaan.

Kortom, Lelystad heeft uitgebreid gebruik gemaakt van LelySTART en kennis kunnen nemen van alle ophanden zijnde culturele activiteiten en culturele spelers. Op naar de 10e editie in 2017.

Het bericht LelySTART 2016 succesvol afgesloten verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply