fbpx

Lelystadse Buitenspeeldag wordt één groot feest

Op woensdag 19 juni vindt de Lelystadse Buitenspeeldag plaats. Van 14:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen genieten van diverse buitenspeel activiteiten op Stationsbalkon Noord (naast de BCC). Van klassieke activiteiten zoals stoepkrijten en touwtje springen tot een opblaasbaar voetbalveld en skateplein met obstakels.

De Lelystadse Buitenspeeldag
Om buiten spelen te stimuleren wordt er dit jaar groots uitgepakt. Verschillende organisaties uit Lelystad slaan de handen ineen om op 19 juni Stationsbalkon Noord om te toveren tot een paradijs van buitenspeel activiteiten. Het terrein wordt ingedeeld in verschillende pleinen met op ieder plein bijbehorende activiteiten. Zo is er een informatieplein met medewerkers van Welzijn Lelystad die voorlichting geven over een gezonde leefstijl en Clemens Riepma, organisator van ‘Own the spot’, vertelt over het skate-event. Op het sportplein staat Kids Soccer School met een opblaasbaar voetbalveld en verzorgt de Kubus dansactiviteiten. Op het knutselplein kunnen kinderen knutselen met playmais of een drieluik te maken. Klassieke buitenspelletjes zijn te vinden op het buitenspeelplein met touwtje springen, hoelahoepen en stoepkrijten. Ten slotte wordt er een waar skateplein opgebouwd met obstakels en aanwezig skate materiaal, waardoor iedereen mee kan doen. Even bijkomen van het spelen doen kinderen onder het genot van een glaasje limonade en fruit, met dank aan supermarkten Jumbo, Albert Heijn en Deen uit het Stadshart.

NK stoepranden
Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Dertig gemeenten uit het hele land doen mee aan de kwalificatie ronden. Dit jaar doet Lelystad ook mee aan het NK stoepranden. Tijdens de Lelystadse Buitenspeeldag kunnen kinderen oefenen met het stoepranden en ervaren hoe het is om mee te doen aan de kwalificaties. De kwalificaties worden gehouden op woensdag 26 juni 2019 op Stationsbalkon Noord.

De Lelystadse Buitenspeeldag is gratis voor alle bezoekers en wordt dit jaar georganiseerd door Lelykracht in samenwerking met verschillende partners uit de stad, zoals City Marketing Lelystad, Bigfoot Partyverhuur, Kids Soccer Skills en Kubus. Meer weten over de Lelystadse Buitenspeeldag? Kijk voor meer informatie op www.lelystadgeeftlucht.nl/buitenspelen

Het bericht Lelystadse Buitenspeeldag wordt één groot feest verscheen eerst op City Marketing Lelystad.