fbpx

Lelystadse Buitenspeeldag is een feit

Dit jaar krijgt de Nationale Buitenspeeldag een andere invulling in Lelystad. De nationale datum samen valt dit jaar samen met de avondvierdaagse in Lelystad. De Buitenspeeldag in Lelystad wordt dan ook een week verplaatst en omgedoopt tot de Lelystadse Buitenspeeldag. Een middag vol sport, spel en vooral veel plezier.

Aanleiding
Het idee ontstond toen Nynke, een basisschool scholier uit Lelystad een motieverzoek indiende bij de gemeenteraad van Lelystad voor een autoloze zondag. Zij wilde graag met haar vrienden en vriendinnen skaten op de dreven in Lelystad. De gemeenteraad heeft haar verzoek gehonoreerd en een toezegging gedaan van een budget. Een autoloze zondag bleek helaas niet haalbaar, in overleg met Nynke en haar klasgenoten is besloten om dit budget te gebruiken om de Lelystadse Buitenspeeldag te organiseren.

Buiten spelen
Volgens Jantje Beton, de initiatiefnemer van de Nationale Buitenspeeldag is buiten spelen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het buitenspelen helpt kinderen om fysieke, mentale en sociale vaardigheden te ontplooien die ze in de 21e eeuw hard nodig hebben. Ook de organisatoren delen deze visie. “Buiten spelen en samen buiten zijn is belangrijk voor iedereen! Daarom willen wij tijdens de buitenspeeldag samen met alle betrokken partijen een bijdrage leveren om Lelystad te laten zien hoe leuk én gezellig buitenspelen is. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de motoriek, het maken van vrienden, weerbaarder worden en zelfstandigheid”, aldus Timo Hoenderboom van Lelykracht. “Daarnaast zorgt het organiseren van evenementen als deze voor verbinding. Burgers en organisaties die zich gezamenlijk inzetten om van een evenement een succes te maken is iets om trots op te zijn”, aldus Barry Porsius, directeur/bestuurder van City Marketing Lelystad.

Lelystadse Buitenspeeldag
De afgelopen jaren organiseerde City Marketing Lelystad de Nationale Buitenspeeldag op het Agorahof met onder andere stoepkrijten en mega bellen blazen. Doordat dit jaar meerdere organisaties de handen ineen hebben geslagen kan er grootser uitgepakt worden en wordt Stationsbalkon Noord omgebouwd tot een waar buitenspeelparadijs. Meer weten over de verschillende activiteiten? Kijk op www.lelystadgeeftlucht.nl/buitenspelen voor een overzicht van de geplande activiteiten. Houd ook de Facebook pagina van Lelystad in de gaten voor actueel nieuws over de Lelystadse Buitenspeeldag.

Het bericht Lelystadse Buitenspeeldag is een feit verscheen eerst op City Marketing Lelystad.