fbpx

Lelystadse band Parisien zorgt voor muzikale omlijsting

By 10 augustus 2018 LelySTART No Comments

Wat is er nu heerlijker dan genieten van verrassend eten onder het genot van muziek en bijzondere acts? Bij Lekker Lelystad tijdens LelySTART krijgen bezoekers daar alle kans voor! Van 13.00 tot 17.00 uur op zondag 16 september zal de Lelystadse band Parisien het food terrein voorzien van opzwepende muziek.

Eerder was de band al te bewonderen tijdens het Sea Bottom Jazz Festival en dit jaar brengen de muzikanten leven in de brouwerij tijdens dé proeverij van LelySTART! Ook bieden de straatartiesten tijdens het Lelyfestijn heel wat te bekijken! Kom dus genieten van een hapje, een drankje, muziek, straatartiesten en nog veel meer op de LelySTARTzondag!

Over Parisien
De legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt inspireerde deze band uit Lelystad tot het maken van Gypsy Jazz. Als trio treden ze op met Don Vink als sologitarist, Govert Veltkamp met zijn contrabas en Pascal Theune met opzwepende gitaarritmes. De band treedt ook op als kwartet; dan ondersteunt Watti Rosenberg de muziek met gevoelige vioolpartijen. Het orkest weet stromingen als Gypsy Jazz, Hot Club de France, Jazzstandards en Latin te versmelten tot een heel eigen geluid met hypnotiserende ritmes en aanstekelijke thema’s. Het repertoire van Parisien bevat Jazz standards van de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw: Duke Ellington, Fats Waller en natuurlijk de legendarische Django Reinhardt.

Lekker Lelystad
Voor wie zoveel mogelijk wil genieten van al het leuks dat LelySTART dit jaar te bieden heeft, is een goedgevulde maag onmisbaar. Zelf boterhammen meenemen is helemaal niet nodig, want er is zoveel lekkers te proberen op het festivalterrein! Lekker Lelystad staat voor proeven, sfeer en volop genieten. Een heerlijke zondagmiddag met culinaire en gezonde verrassingen die door de deelnemers, restaurateurs en cateraars worden gepresenteerd.…

Bijzondere acts tijdens Lelyfestijn
Tijdens het Lelyfestijn is er ook op straat van alles te beleven met de originele acts van de straatartiesten. ADH2 is een duo dat een flinke dosis humor en onnavolgbare mentale magie afwisselt met prachtige illusies. Het mobiele steltentheater Naranja won zelfs de eerste prijs op de grote internationale Kulturbörse in Freiburg (Duitsland) als ‘walking act’ met hun originele sinaasappelact. Bezoekers mogen allemaal op de bladzijden van De Wandelende Boeken schrijven. Opi Bench zal voor heel wat opschudding zorgen met zijn interactieve, zwevende, levende standbeeld met “opa’s bankje” waarbij het lijkt alsof hij aan een paar ballonnen boven een bankje zweeft! Ballonkunstenaar Norbert zal tijdens zijn act Balloonconcepts samen met iedereen die mee wil doen een groot object maken van ballonnen. De Toeterman ten slotte is een originele, komische, muzikale performance met 22 chromatisch verschillend gestemde toeters, nauwkeurig binnen “knijpbereik” bevestigd op een overall. Kortom: genoeg redenen om tijdens de zondag van LelySTART de straat op te gaan!

Het bericht Lelystadse band Parisien zorgt voor muzikale omlijsting verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply