fbpx

Lelystad toont kansen op vastgoedbeurs Provada

Afgelopen week stond Lelystad op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI. Net als voorgaande jaren profileerde Lelystad zich met de partners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Vooral de ontwikkelingen rondom Flevokust, Lelystad Airport en het nieuws over Inditex die zich op Lelystad Airport Businesspark vestigt trok veel belangstellenden voor Lelystad.

Samenwerking
Lelystad is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. Samen met de partners wordt er gewerkt vanuit een gedeelde visie aan een krachtige, innovatieve economie, snellere verbindingen en voldoende aantrekkelijke ruimte voor wonen, werken en recreëren. Dit kwam ook dit jaar weer goed tot uiting op vastgoedbeurs Provada, een belangrijke vastgoedbeurs die zich uitermate leent voor netwerken met belangrijke partijen als ontwikkelaars en bestuurders.

Ontwikkelingen in Lelystad
Er gebeurt veel in de Metropoolregio Amsterdam. Van het transformeren van oude ziekenhuizen tot het bouwen van nieuwe mega panden. Ook in Lelystad zijn er veel ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van Lelystad Airport en de ontwikkeling van het naastgelegen Lelystad Airport Businesspark, de ontwikkeling van Flevokust en de realisering van de Marker Wadden. Op het gebied van woningbouw zijn er veel plekken waar unieke projecten ontwikkeld kunnen worden, maar zit er ook al veel moois in de pijplijn. Het doel van Provada is dan ook niet zo zeer het binnenhalen van nieuwe projecten, maar meer het onderhouden van bestaande contacten. Ook het profileren van je stad als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam en de uitleg waarom we samen één regio vormen was een belangrijke opgave voor de beurs. ‘De Provada ademde dit jaar nadrukkelijk de sfeer van dingen die komen. Er was overduidelijk nog meer interesse in Lelystad dan in eerdere edities. We spraken met onder andere ontwikkelaars van logistieke terreinen, investeerders met interesse in beleggershuurwoningen en tal van netwerkpartners. ‘Het leek wel of iedereen zich ineens besefte dat Lelystad ruimte te bieden heeft voor tal van ontwikkelingen. Maar ook over de transformatieopgave en de woningbouwvraag mocht ik een presentatie houden en voerden we vele boeiende gesprekken’, aldus wethouder Jop Fackeldey.

MRA stand
Dit jaar ontwikkelde de projectgroep weer een unieke stand: een ware Metropoolregio Amstersam skylounge, met bijpassend uitzicht over een prachtige foto van (een deel van) de regio. Er was veel aanloop naar de stand, vooral op woensdag was de stand drukbezocht. Op woensdag was er een speciale borrel met lokale producten zoals Flevosap en was er een meet&greet met wethouders en directeuren uit de regio. Naast activiteiten op de stand, zoals een ondertekening Flevokust vanuit Lelystad, organiseerde de Metropoolregio Amsterdam verschillende presentaties en discussies in de zalen van de beurs. Naast profileren en netwerken is kennisuitwisseling dan ook een belangrijk doel van de beursdeelname.

Het bericht Lelystad toont kansen op vastgoedbeurs Provada verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply