fbpx

Lelystad straalt tijdens de donkere dagen

In december worden er in Lelystad ook dit jaar talloze leuke, gezellige en vooral hartverwarmende activiteiten georganiseerd tijdens Lelystad geeft licht. Na het succes van de voorgaande jaren slaan verschillende partijen de handen opnieuw ineen om te zorgen voor een spectaculair programma.

Terugkerende activiteiten

Verschillende activiteiten van voorgaande jaren maken dit jaar hun rentree. De Rotary Santa Run, waarbij kerstmannen, -vrouwen en -kinderen voor het goede doel wandelen of hardlopen, is dit jaar op 15 december in Batavia Haven tijdens de Lelystadse Kerstmarkt. Dit is niet het enige wandel evenement tijdens Lelystad geeft licht, ook is er dit jaar weer de Lichtjeswandeling Oostvaardersplassen. Kinderen kunnen weer lekker aan de slag met het maken van een mooie lampion waarmee ze vervolgens een wandeltocht maken over het Oostvaarderveld.

LichtjesParade

De grote knaller is ook dit jaar weer de LichtjesParade, dit jaar op 16 december als onderdeel van het Kerstevent Lelystad 2018. Tijdens de LichtjesParade geniet het publiek van een sprankelende optocht met verlichte muziekwagens en bijpassende dansers in diverse thema’s. Daarnaast zingen tijdens het Kerstevent verschillende artiesten zoals Django Wagner de mooiste Kersthits. Een Kerstman, ruim 70 marktkramen, een Kerstelfjesspeurtocht en vele anderen brengen de Kerstsfeer naar het Stadshart.

Sfeervol winkelen
Tijdens Lelystad geeft licht zijn er op verschillende plekken in Lelystad leuke kerstmarkten en worden meerdere winkelgebieden versierd in kerstsfeer. Zo zijn er op 8, 15 en 22 december markten op het Agorahof, op 22 december maken de zingende fotografen de markt nog leuker. De Lelystadse Kerstmarkt vindt dit jaar plaats op 15 en 16 december in Batavia Haven. Tientallen marktkramen met lekkernijen, (handgemaakte) cadeaus en activiteiten voor kinderen zorgen ervoor dat er wat te doen is voor iedereen. Op 16 december is er Kerst in de Promesse waarbij je kans maakt op een middag shoppen met personal shopper en een besteedbaar bedrag van €500,-. Mis deze gouden kans dus niet! Tijdens Kerst in de Kroonpassage op 22 en 23 december is de Kroonpassage geopend van 12:00 tot 17:00 uur en zijn er verschillende activiteiten gepland.

Programma
Meer weten over Lelystad geeft licht? Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.lelystadgeeftlicht.nl. Voor sommige programmaonderdelen worden tickets verkocht of wordt een kleine entreeprijs berekend. Ook deze informatie is terug te vinden op de website.

Het bericht Lelystad straalt tijdens de donkere dagen verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply