fbpx

Lelystad neemt afscheid van Margreet Horselenberg

horselenberg

Na tien jaar burgemeester van Lelystad te zijn geweest, nam Margreet Horselenberg vrijdag 2 september 2016 afscheid. Horselenberg kijkt met plezier terug op tien jaar burgemeesterschap in Lelystad: “Ik heb hier een geweldige tijd gehad en ik heb vandaag genoten van een fantastisch, overweldigend afscheid. Dit vergeet ik nooit meer” aldus Horselenberg, die tijdens haar afscheid werd onderscheiden met het Gouden Ereteken van Lelystad.
Afscheidsprogramma
Na tien bevlogen jaren nam Margreet Horselenberg vrijdag 2 september 2016 afscheid als burgemeester. Het afscheidsprogramma begon met een rondrit door de stad, waarbij zij ook de brandweerkazerne aandeed. Daar werd zij door vertegenwoordigers van alle hulpdiensten in het zonnetje gezet en middels een groot spandoek bedankt voor haar jarenlange inzet op het gebied van veiligheid. Bij aankomst bij het Agora theater werd zij ontvangen door een erehaag van Lelystedelingen, die voor de gelegenheid waren gekleed in klederdracht van het land van herkomst.

In het Agoratheater stond haar een afscheidsprogramma te wachten, waarin zij onder meer werd toegezongen door schoolkinderen die het burgemeesterslied zongen en door Edsilia Rombley, ambassadrice van Lelystad. Alle stadsdichters die Lelystad de afgelopen jaren heeft gehad, droegen een aan haar opgedragen gedicht voor.

Gouden Ereteken
Loco burgemeester Jop Fackeldey overhandigde haar namens de raad van Lelystad het Gouden Ereteken. Zij ontving deze hoogste onderscheiding van de stad omdat zij als burgemeester veel voor Lelystad heeft betekend. Zo streed zij bijvoorbeeld met succes voor het behoud van het ziekenhuis en de rechtbank in Lelystad. De onderscheiding is een blijk van waardering voor de tomeloze inzet, positieve energie en betrokken wijze waarop Horselenberg het burgemeesterschap van Lelystad vorm gaf en zelfs tijdens haar ziekte voluit bleef vervullen.

Donaties
Namens de gemeente ontving zij een cheque van 2.000,- euro als bijdrage in de donaties voor Sint voor elk kind. Het goede doel waar zij initiatiefneemster van is en waaraan genodigden konden doneren. Ook werd bekendgemaakt dat de muziekkoepel, die zij nog op haar verlanglijstje voor de stad had staan, er gaat komen. Een aantal initiatiefnemers onder leiding van ondernemer Tom Lansink heeft haar idee geadopteerd en is een inzameling voor de muziekkoepel gestart.

Burgemeester
Margreet Horselenberg was van 1 februari 2006 tot 1 september 2016 burgemeester van Lelystad.

Het bericht Lelystad neemt afscheid van Margreet Horselenberg verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply