fbpx

Lelystad maakt zich klaar voor cultuurexplosie

By 5 september 2019 LelySTART No Comments

LelySTART mag je niet missen! Nog een weekje en dan barst het nieuwe culturele seizoen los! Lelystad wordt dan een heel weekend lang ondergedompeld in alle culturele disciplines, van dans tot theater, van muziek tot cabaret, van literatuur tot culturele kindereducatie, van culinaire hoogstandjes tot straattheater… Daarmee is LelySTART hét moment om te komen proeven van het culturele aanbod in de stad.

Vrijdag
Op de vrijdagavond trapt LelySTART af met het nieuwe programma-onderdeel Carrousel. Dit vindt plaats onder het dak van AGORA-Theater, waarbij de culturele instellingen van LelySTART zichzelf presenteren. Zo biedt FlevoMeer Bibliotheek de bezoekers deze avond de spannende live action game Jacht op de onsterfelijke, kunnen bezoekers bij Corneel genieten van de muzikale act Mell & Vintage Future, staat er bij Kubus familiemusical en theater op het programma en laat AGORA-Theater bezoekers middels sneak previews van het komende theaterseizoen proeven. Heel veel cultuur op één locatie dus!

Zaterdag
Ook op de zaterdag is er voor iedereen iets te beleven. Kubus houdt open huis met een spannende speurtocht, terwijl er voor de deur op de kunstmarkt Kunstgras ook van alles te beleven is. Bij AGORA-Theater is er een dans- koren- en muzieketalage, terwijl FlevoMeer Bibliotheek zich naast de Boekverkoop met het Alles Kids event helemaal richt op ouders van kinderen tot en met zes jaar. Op straat en op de markt hoeven bezoekers zich ook niet te vervelen met de verbazingwekkende acts van het straattheater. ’s Avonds is er Comedy Night in AGORA-Theater, komt niemand minder dan Thomas Olde Heuvelt een literaire lezing geven bij FlevoMeer Bibliotheek en kunnen bezoekers op het hoofdpodium genieten van Bo Saris sings Michael Jackson, Suzan & Freek en Trijntje Oosterhuis.

Zondag
De LelySTARTzondag opent met het koffieconcert ‘Recital door Vera Kooper’ bij AGORA-Theater, waarna er ’s middags de films 100% Coco en Mirai vertoond worden. Op het Kunstgras kunnen bezoekers genieten van de kunstmarkt en viert Lelystad de Dag van de Amateurskunst. Bezoekers kunnen heerlijk verder struinen, want naast het Kunstgras is er ook nog de Kofferbakmarkt, het culinaire hoogtepunt Lekker Lelystad en het Lelyfestijn met spectaculair straattheater.

Het bericht Lelystad maakt zich klaar voor cultuurexplosie verscheen eerst op LelySTART.