fbpx

Lelystad geeft licht brengt sfeer en gezelligheid

lichtjesparade-c-jasper-pluim

Het programma van Lelystad geeft licht staat bomvol met verschillende activiteiten. Van 9 tot en met 23 december is er in Lelystad op diverse locaties van alles te doen. Van korenoptredens bij Palazzo tot de Lichtjesparade in het Stadshart, voor ieder wat wils!

Tijdens Lelystad geeft licht slaan vele organisaties de handen ineen om samen een twee weken durend evenement neer te zetten. De grote headliner dit jaar is Kerst met de Zandtovenaar op donderdag 15 december van 19:00 tot 20:30 uur op het Agorahof.

Wandelen door de kou
Er wordt heel wat afgewandeld tijdens Lelystad geeft licht. Op zondag 18 december kleuren de straten van het Stadshart rood door de leukste reactieve loop van het jaar: de Santa Run. Honderden mannen, vrouwen en kinderen rennen en wandelen verkleed als kerstman door de straten. Doe zelf mee of kom naar het Stadshart om de sportieve kerstmannen te steunen. Een heel ander soort loop is er op vrijdag 23 december in de Oostvaardersplassen. Kinderen knutselen in het Buitencentrum een lampion en dan: muts op, handschoenen aan en samen met de gids op pad. Ook voor ouders is het genieten van een door kaarsjes verlichte wandeling van 3 kilometer. Zelf niet zo’n loper? Geniet van het prachtige decor van de Lichtjesparade in het Stadshart vanaf 19:30 uur. Kinderen presenteren hun scholen en verenigingen feestelijk in mooi verlichte kleding en met kleine praalwagens. Kom kijken en laat je verwarmen door de mooiste kunstwerken.

Gezelligheid en sfeer
Gedurende de hele periode zijn er extra koopavonden en –zondagen, uiteraard extra feestelijk aangekleed. Op 18 december worden er in het Stadshart flyers uitgedeeld met misschien wel de juiste code om de kluis in de Kroonpassage te kraken. Ook bij Palazzo wordt er extra sfeervol geshopped en is er op 18 december een speciale koopzondag met optredens van twee koren. Op woensdag 21 december is er in het Stadshart een zoektocht naar de Kerstmannen. Wie doet er mee? Teams kunnen zich aanmelden op het Stadhuisplein. Anders is er ook altijd nog de optie om op de foto te gaan met de Kerstman en zijn elfjes in de Waag.

Compleet programma
Het bovenstaande is slechts een greep uit alle activiteiten tijdens Lelystad geeft licht. Uiteraard informeren we je komende tijd ook nog over alle andere activiteiten, maar houd voor up to date informatie vooral www.lelystadgeeftlicht.nl in de gaten. Voor sommige programmaonderdelen worden tickets verkocht, ook deze informatie is op de site te vinden.

Het bericht Lelystad geeft licht brengt sfeer en gezelligheid verscheen eerst op City Marketing Lelystad.