fbpx

Lelystad geeft licht breidt verder uit

Lelystad geeft licht was in 2019 zo’n succes dat de volgende editie wordt verlengd tot 31 december. ‘We onderzoeken of we op de laatste dag van 2020 een spetterend feest kunnen organiseren om daarmee deze feestelijke periode in stijl af te sluiten’, zegt Barry Porsius, directeur/bestuurder van City Marketing Lelystad.

‘Met Lelystad geeft licht slaan verschillende partijen in Lelystad de handen ineen om van december een echte feestmaand te maken. Met warmte, gezelligheid, liefde en mooie lichtjes voor iedere Lelystedeling’, vertelt hij.

De deelnemende bedrijven en organisaties zijn tevreden over de zevende editie van het evenement. Er stonden 16 events op het programma, waaronder Joris’ Kerstboom, De Markt geeft licht en Lichtjeswandeling Oostvaardersplassen. Ruim 8000 inwoners trokken naar het Stadshart voor de LichtjesParade, een unieke en sfeervolle parade met lichtjes en praalwagens, mede mogelijk gemaakt door 75 vrijwilligers en maar liefst 150 dansers.

En als we toch met cijfers strooien… Er werden van 14 tot 29 december 10.000 kerstmutsen uitgedeeld, 2 Lelystadse straten kregen een kerstboomfeest cadeau en tijdens de Rotary Santa Run renden 200 mensen verkleed als kerstman (mét kerstmuts) door het Stadshart om geld op te halen voor het goede doel.

De website www.lelystadgeeftlicht.nl werd gedurende deze periode door maar liefst 8305 unieke bezoekers bekeken en er waren op Facebook 1936 interacties. Het social media bereik kende tijdens de Lichtjesparade zelfs een piek van ruim 13.000 bezoekers.

Barry Porsius: ‘Ondertussen zijn we achter de schermen alweer druk bezig met de voorbereiding van de editie van 2020. Wij vragen bedrijven, organisaties en andere initiatiefnemers om hun activiteiten na de zomer bij ons aan te melden. Ondertussen onderzoeken wij hoe we het jaar 2020 op 31 december op een feestelijke manier kunnen afsluiten.’

Nog even nagenieten van Lelystad geeft licht 2019? Bekijk de foto’s en filmpjes op www.lelystadgeeftlicht.nl 

Het bericht Lelystad geeft licht breidt verder uit verscheen eerst op City Marketing Lelystad.