fbpx

Lelystad decor voor Kerst met de Zandtovenaar

kerst-met-de-zandtovenaar

De headliner van Lelystad geeft licht is bekend! Op donderdagavond 15 december komt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver naar Lelystad voor het spektakel Kerst met de Zandtovenaar. Op het Agoraplein ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn verbazingwekkende zandtekeningen. Het familie-evenement ‘Kerst met de Zandtovenaar’ beleeft dit jaar de vijfde editie. Na Alkmaar, Gouda, Roermond en Apeldoorn heeft KRO-NCRV dit jaar gekozen voor Lelystad voor de opnames van dit kerstspektakel.

Kerst met de Zandtovenaar is de headliner van Lelystad geeft licht, een periode in december waarin alle Lelystadse krachten zich bundelen. Lelystad geeft licht is niet één evenement, maar een overkoepeling van allerlei evenementen van verschillende organisaties. Het vindt dan ook door heel Lelystad plaats.

Trots op Lelystad
Burgemeester van Lelystad, Ina Adema: ‘Met Kerst met de Zandtovenaar hebben we een prachtig evenement naar onze stad gehaald. De Zandtovenaar brengt verhalen en gedachten tot leven. Rode draad in onze geschiedenis is dat de verbeelding hier tot leven komt. – Onze slogan is niet voor niets: Lelystad geeft lucht.- Onze stad dankt zijn bestaan aan naamgever ingenieur Lely en nog altijd biedt Lelystad ruimte aan ontwikkeling en nieuwe ideeën. Dat is een mooie parallel met dit spektakel voor de hele familie.’

Groot familiespektakel
Mediadirecteur Taco Rijssemus: ‘Wat vijf jaar geleden begon als een klein evenement op de Markt van Gouda is uitgegroeid tot het grootste familiespektakel rond Kerst van ons land. Wij zijn er trots op dat we het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel voor jong en oud op een tot de verbeelding sprekende manier tot leven brengen.’

Gratis toegankelijk
Op donderdagavond 15 december vindt Kerst met de Zandtovenaar plaats op het Agoraplein. Bijwonen van het evenement is gratis. De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt, houd voor updates de website www.lelystadgeeftlicht.nl in de gaten. Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO Zapp.

Het bericht Lelystad decor voor Kerst met de Zandtovenaar verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply