fbpx

Lelystad Airport mag verder bouwen aan nieuwe luchthaven

De uitbreiding van Lelystad Airport tot passagiersluchthaven als twin-airport van Schiphol  kan doorgaan. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft  de beroepen van een tweetal omwonenden en de Vogelbescherming ongegrond zijn verklaard. De gemeente Lelystad  is bij monde van wethouder Jop Fackeldey zeer blij met deze uitspraak.

‘Dit schept duidelijkheid over de verdere ontwikkeling van de luchthaven als belangrijke economische motor voor deze regio. De reeds gestarte bouwwerkzaamheden aan de luchthaven als ook de werkzaamheden aan de infrastructuur kunnen nu volgens plan worden voortgezet. Dit is positief nieuws voor de luchtvaartsector in Nederland en voor de economische ontwikkeling met bijbehorende werkgelegenheid voor Flevoland en Lelystad,’. aldus Jop Fackeldey.’

Om de economische functie van Mainport Schiphol te behouden en versterken, is afgesproken Schiphol selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar voornamelijk Europese (toeristische) steden en regio’s.

Het bericht Lelystad Airport mag verder bouwen aan nieuwe luchthaven verscheen eerst op City Marketing Lelystad.