fbpx

Koningstheater academie toegevoegd aan de line-up

By 22 juni 2017 LelySTART No Comments
ClubCabaret

De Koningstheateracademie is dé Academie voor Cabaret in Nederland en brengt met diverse partners een uniek en internationaal concept naar LelySTART: Club Cabaret. Dit spektakel is niet zomaar het zoveelste reguliere avondje theater, maar staat garant voor een bijzondere ervaring.

Denk aan een innemende kroegbaas die de discussie tussen zijn stamgasten aan elkaar praat. Aan Club Cabaret werken tal van cabaretiers en kunstenaars mee als kroegbaas, zoals Minou Bosua, Maud Vanhauwaert, Michiel Lieuwma, Patrick Nederkoorn, Pieter Derks, Anne Neut, Jaap Robben en Flip Noorman. De Koningstheateracademie maakt tijdens LelySTART deel uit van de Cabarestafette. Deze vindt plaats op vrijdagavond 15 september. Eerder werden grote namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronnie Flex & Deuxperience Band, schrijver Kluun en The Euros al bekend gemaakt door de organisatie.

Club Cabaret
“Men neme: Een kroeg. Een barman. En zes van zijn vrienden. Op een – laten we zeggen – druilerige zondagmiddag. Wat doen een barman en zijn vrienden in de kroeg op een druilerige zondagmiddag? Praten. Over het leven. Over de wereld. Over hoe zij denken dat het beter kan.” Parijs, Le Chat Noir, 1880. Dit illustreert precies hoe cabaret ooit is ontstaan: aan de toog, met de kroegbaas die de betogen van zijn gasten aan elkaar praat. Dit is ook de opzet van de voorstelling: een bekende cabaretier gaat als kroegbaas met zijn vrienden in discussie. Deze vrienden aan de toog zijn jonge cabarettalenten, die de kroegbaas onder zijn hoede neemt.

Het bericht Koningstheater academie toegevoegd aan de line-up verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply