fbpx

Knallende aftrap van LelySTART!

By 15 september 2017 LelySTART No Comments

LelySTART is begonnen!

Met een innemende lezing van bestseller auteur Kluun, spetterende optredens van Rilan & The Bombardiers en The Euros, en een hilarische performance van Club Cabaret is de tiende editie van LelySTART van start gegaan. Het nieuwe culturele seizoen is in Lelystad weer geopend!

Kluun
In het Literair Café bij FlevoMeer Bibliotheek hingen de bezoekers aan de lippen van Kluun. Deze populaire schrijver wist het aanwezige publiek goed te vermaken met zijn scherpe en humoristische tong. Kluun is bovenal een meesterlijke verhalenverteller. De lezing bestond dan ook niet uit een standaard uiteenzetting van een van zijn boeken, maar was een aaneenschakeling van verhalen en anekdotes. Er kwamen fragmenten en anekdotes voorbij uit en over het ‘Het eeuwige gezeik’, een werk dat hij samen met Ronald Giphart schreef. Uiteraard las Kluun ook voor uit zijn nieuwste roman ‘DJ’, maar er was ook aandacht voor ouder werk als ‘Klunen’, een paar losse columns en een reactie op hoe hij het schrijven en het succes van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ heeft ervaren. In de pauze en na afloop nam Kluun uitgebreid de tijd om met bezoekers in gesprek te gaan en om hun boeken te signeren. Deze eerste editie van het Literair Café van seizoen 2017-2018 was dan ook beregezellig!

Club Cabaret
Bij Agora Theater kon het publiek genieten van een bijzondere performance van Club Cabaret. Hun voorstelling ‘Het Cabaret van Nu’ bracht cabaret terug naar zijn pure essentie. De cabaretiers wisselden liedjes af met scherpe vragen aan het publiek. Vragen die mooie discussies op gang brachten. ‘Een verrassende toevoeging aan het aanbod,’ aldus Jan Gras, directeur van Agora Theater.

Hoofdpodium
Op het hoofdpodium mocht de band Rilan & the Bombardiers de aftrap geven van het muzikale programma. Met hun eclectische stijl van pop, funk en rhythm-and-blues wisten de bandleden het publiek te betoveren. Rens den Hartog van Underground vond de band kwalitatief steengoed en verwacht dat we in de toekomst nog meer van deze band zullen horen. Uiteindelijk is hun nummer ‘Walking on Fire’ niet voor niets voor drie Amerikaanse Netflix/HULO/Fox series gebruikt en dat was vanavond duidelijk terug te horen. Intussen konden mensen hun honger en dorst stillen bij de verschillende bars en foodtrucks, die, verspreid over het terrein, een gezellige sfeer wisten te creëren. Coverband The Euros betrad het hoofdpodium na Rilan & the Bombardiers en deze drie mannen brachten het publiek al snel in vervoering met hun knallende klassiekers en eeuwige meezingers. Menig nummer werd uit volle borst meegebruld door het publiek. Dat de regen af en toe stevig het festivalterrein geselde, mocht de pret niet drukken. The Euros speelden er juist mooi op in met de bekende meezinger ‘I’m singin’ in the rain’! En de modder? Dat droeg uiteraard alleen maar bij aan het festivalgevoel, want modder hoort toch wel een beetje bij grote festivals zoals Lowlands en LelySTART?

Tot morgen!
Al met al kijken we terug op een fijne start van het festival, met op zaterdag en zondag nog veel meer spectaculaire activiteiten op het programma! Tot morgen!

10 jaar LelySTART
LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 15, 16 en 17 september. Dit is alweer de tiende editie van het festival!

Het bericht Knallende aftrap van LelySTART! verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply