fbpx

Kinderen van VSO De Rede enthousiast over Gastentoer

Vorige week ontdekten 30 kinderen uit het voortgezet speciaal onderwijs Lelystad per bus. Tijdens deze Gastentoer liet een gids de mooiste en vooral belangrijkste plekken in Lelystad van de afgelopen 50 jaar zien aan de kinderen zien. De Gastentoer is een activiteit die gedeeltelijk wordt gesponsord door City Marketing Lelystad.

50 jaar Lelystad – 100 jaar Zuiderzeewet
In het kader van 50 jaar Lelystad heeft City Marketing Lelystad een animatiefilmpje laten ontwikkelen waarin het ontstaan van Lelystad wordt uitgelegd. De film werd in 2017 op de Agora geprojecteerd als afsluiter van de Lichtjesparade en kan nu ook gebruikt worden door scholen. City Marketing Lelystad heeft dan ook een samenwerking gestart met de Kubus, die lespakketten maakt in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet. Om naast het filmpje en het lespakket de kinderen nog meer te vertellen over het stuk land waar ze op leven is het mogelijk voor scholen om een Gastentoer te boeken. Op dinsdag 13 november vond de eerste speciale Gastentoer plaats met leerlingen van De Rede.

Gastentoer
Tijdens de Gastentoer stonden vooral de hoogtepunten die Lelystad kent centraal. Van het droogleggen van het land tot de nieuwbouwwoningen van nu. Een belangrijk hoogtepunt was de inpoldering van Oostelijk Flevoland, het beginpunt van de dijkaanleg rondom de nieuwe polder. Ook de houten barakken die bewoond werden door de arbeiders die aan de dijken werkten maakten veel indruk. De kinderen die meegingen met de Gastentoer vonden het geweldig, ze stelden leuke vragen en vonden het zeer interessant. De ochtend werd afgesloten met de pioniersverhalen van het begin van Lelystad. Ook de leraar van de desbetreffende school was tevreden. De Gastentoer was een zeer leuke, maar vooral informatieve aanvulling op het lespakket!

Zelf een Gastentoer boeken
Een Gastentoer is een laagdrempelige en verrassende manier om Lelystad te ontdekken. In een luxe touringcar wordt heel Lelystad aan je voorgesteld. En omdat de Gastentoer Lelystad wordt georganiseerd door City Marketing Lelystad kunnen de kosten laag blijven. De Gastentoer kun je boeken vanaf 10 personen. De kosten voor een Gastentoer zijn €25 per bus en aanvullend €2 per persoon. Neem voor meer informatie over de Gastentoer en het boeken van een toer contact op met City Marketing Lelystad via info@citymarketinglelystad.nl of 0320-262404.

Het bericht Kinderen van VSO De Rede enthousiast over Gastentoer verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply