fbpx

Interview met vrijwilliger Sammy-Jo

By 22 november 2020 LelySTART No Comments

Sammy-Jo was één van de vele vrijwilligers tijdens LelySTART 2020. Sammy-Jo legt als fotograaf al een aantal jaar alles op de gevoelige plaat van LelySTART. We stellen haar een aantal vragen: 

Waar denk jij aan bij LelySTART?
Bij LelySTART denk ik aan dat ene weekend in het jaar dat de kunst en cultuur door heel Lelystad gewaardeerd wordt. Kunst is heel erg belangrijk in ons leven, en dit is één van die momenten wanneer dat duidelijk is en mensen bij elkaar komen om ervan te genieten.

Hoe vond je de activiteit(en) die je bezocht hebt als bezoeker?
De activiteiten van dit jaar waren natuurlijk wat minder uitbundig, maar zeker niet minder leuk! Het concert van Roxeanne Hazes was voor mij wel een hoogte punt (beetje valsspelen, ik stond in de coulisse om foto’s te maken, maar heb zeker niet minder genoten).

Hoe vond je het om als vrijwilliger te werken tijdens LelySTART? 
Ik vond het geweldig! Heerlijk om mensen te zien lachen. Ook de kinderen bij de rondleiding en de tiktokker meet & greet vond ik heel leuk om te zien, het enthousiasme spatte ervan af! Om überhaupt weer onder de mensen te zijn en mijn favoriete hobby uit te oefenen vond ik al fijn!

Als jij ‘cultuur gaat snuiven’ in Lelystad, wat spreekt je dan aan?
Cultuur snuiven in Lelystad kan (als je goed kijkt) overal. Dat is het bijzondere aan Lelystad; we zijn een cultureel middelpunt. Zagen maar meer mensen dat zo in!

Welke culturele instelling van Lelystad (Kubus, AGORA, Bibliotheek en Corneel)
bezoek je graag en waarom?
In de Agora kom ik graag om een toffe film op het witte doek te bekijken. In de Kubus ben ik altijd in voor een vernieuwende cursus of workshop. In onze bibliotheek kom ik graag om in alle rust te kunnen studeren. En, last but not least, Corneel bezoek ik zo vaak mogelijk. Om foto’s te maken, achter de bar te staan of te genieten van het concert. Kortom, alle culturele instellingen samen, zijn voor mij het ultieme culturele centrum!

Wat mis jij nog in Lelystad aan cultuur?
In de eerste instantie mis ik mensen in de stad die de kunst en cultuur waarderen, maar als ik echt nóg iets moet noemen om te verbeteren vanuit de gemeente, zou ik het heel tof vinden om een groot, schoon en hoogwaardig evenemententerrein te hebben hier, dat ook echt uitsluitend voor evenementen gebruikt mag worden!

Wat is het eerste dat jij weer op cultureel gebied gaat doen als alles weer ‘normaal’ is?
Ik ga me voor alle concerten en evenementen aanmelden om te fotograferen, maakt me niet uit wat voor thema of insteek, alle opdrachten neem ik aan! Let the party begin (without Covid ofcourse)!!

Het bericht Interview met vrijwilliger Sammy-Jo verscheen eerst op LelySTART.