fbpx

Interview met Theatergroep Droog

By 5 januari 2021 LelySTART No Comments

Theatergroep Droog is al jaren vaste gast op LelySTART. Afgelopen jaar waren zij twee dagen aanwezig tijdens ‘LelySMART’, waar corona-proof het culturele seizoen werd afgetrapt. Maar de theatergroep hoopt dit jaar weer ‘normaal’ te kunnen optreden. “De cultuursector is van zeer belangrijke waarde voor Lelystad”, zegt voorzitter Wim Bok namens de theatergroep.

Waar denken jullie aan bij LelySTART?
“De opening van het culturele seizoen en kennismaken met de cultuursector in Lelystad. Het biedt ook veel netwerkmogelijkheden en de kans om jezelf te tonen als ‘club’. Het levert ook een stuk publiciteit. Ontmoeten van cultuurcollega’s en vooral ook om de Lelystedelingen kennis te laten maken wat de stad aan cultuur te bieden heeft.

Theatergroep Droog was – naast deelnemer – ook onderdeel van de Pubquiz die afgelopen jaar tijdens ‘LelySTART, Maar dan anders’ werd georganiseerd. Wat vonden jullie daarvan?

“We vonden het super gezellig en hebben genoten. We mochten natuurlijk een filmpje maken en hebben daar veel plezier en lol aan beleefd. De avond speelden we als team in het AGORA theater en dat was heel goed verzorgd met een hapje en een drankje. Er was ook zeker werk van gemaakt; dat kon je goed zien! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar: we zouden het heel leuk vinden als het weer terugkomt in 2021.”

Hoe vond je het om als Theatergroep Droog te werken tijdens LelySTART?
“Het was in 2020 anders dan andere jaren, maar toch wel weer positief. We hebben meegewerkt aan de pubquiz en twee dagen een stand gehad op LelySMART. LelySTART in de ‘oude’ vorm hebben we wel erg gemist om elkaar op cultureel gebied en de Lelystedeling te ontmoeten.

Als jullie denken aan ‘cultuur gaat snuiven’ in Lelystad, wat spreekt je dan aan?
Natuurlijk theater en toneel, maar ook zeker dans, muziek en de literaire ontmoetingen. We missen ook andere culture activiteiten zoals: Tour of Art, Het cultuurcafé van Gruis, Sunsation, Passie in de Polder, enz..

Welke culturele instelling van Lelystad (Kubus, AGORA, Bibliotheek en Corneel) bezoeken jullie graag en waarom?
We bezoeken ze allemaal graag en iedere instelling heeft zijn eigen doel en inbreng. Laten we in dit rijtje ook vooral Theater Posa niet vergeten! Ook dat theater heeft een zeer belangrijke waarde voor onze stad en de cultuursector.

Wat missen jullie nog in Lelystad aan cultuur?
Het is soms lastig om alle verbanden tussen alle instellingen te doorgronden en samen te brengen. Denk daarbij aan CAF, FleCk, Cultuurintendant, brede school activiteiten, enz. Wie doet nu wat en hoe verhouden ze zich tot elkaar.

Wat is het eerste dat jullie weer op cultureel gebied gaan doen als alles weer ‘normaal’ is?
Onze voorstelling ‘De Storm’ op de planken zetten en stilletjes weer dromen over onze nieuwe theaterproducties en -projecten.

Het bericht Interview met Theatergroep Droog verscheen eerst op LelySTART.