fbpx

Interview met Desirée van Ingen

By 7 december 2020 LelySTART No Comments

Desirée van Ingen was één van de vele vrijwilligers tijdens LelySTART 2020. We stellen haar een aantal vragen:

Waar denk jij aan bij LelySTART?
LelySTART is het begin van het culturele seizoen waarbij iedereen kan genieten van een voorproefje op cultureel gebied. Dit jaar is het helaas zoveel anders waarbij de Kubus, Agora, bibliotheek en Corneel hun uiterste best hebben gedaan met een alternatief programma mensen toch te kunnen betrekken.

Hoe vond je het om als vrijwilliger te werken tijdens LelySTART en specifiek bij de AGORA Experience?
LelySTART is ieder jaar een bruisend evenement. Als vrijwilliger is de interactie met het publiek het leukste. Je doet het immers voor de mensen. Bij de Agora Experience van dit jaar hadden we geen drommen publiek maar kleine groepjes, waarbij het contact op gepaste afstand wel persoonlijker was. Nu had ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om uitleg te geven over het bijzondere ontwerp en bouw van het Agora Theater.

Als jij ‘cultuur gaat snuiven’ in Lelystad, wat spreekt je dan aan?
Het liefste geniet ik van muziekvoorstellingen, vanwege de gezelligheid die dat brengt.

Welke culturele instelling van Lelystad (Kubus, AGORA, Bibliotheek en Corneel) bezoek je graag en waarom?
Het Agora Theater staat natuurlijk bovenaan vanwege de variëteit aan optredens, evenementen en filmvoorstellingen die daar mogelijk zijn. Corneel en de Kubus zijn ook fantastisch, maar daar kom ik wat minder vaak. Vroeger hadden mijn kinderen muziekles bij de Kubus en daarom associeer ik dat het meeste met een muziekschool, maar ik weet dat er zoveel meer mogelijk is.

Wat mis jij nog in Lelystad aan cultuur?
Het aanbod van musea beperkt zich tot de locaties bij Bavavia Stad. Dat missen we in het centrum. Ook evenementen in het centrum zijn zeer welkom zodra dat weer kan. Het kerstfeest op het Agorahof vind ik bijvoorbeeld altijd bijzonder leuk. Ik vind het belangrijk dat dat mensen bij elkaar brengt. Levendigheid en menselijk contact zijn zeer belangrijk in deze tijden van individualisme en vereenzaming.

Wat is het eerste dat jij weer op cultureel gebied gaat doen als alles weer ‘normaal’ is?
Dan sta ik weer klaar voor het Agora Theater.

Het bericht Interview met Desirée van Ingen verscheen eerst op LelySTART.